Toch geen straf voor gesjoemel met voetbaltickets KSK Heist

Het voetbalstadion van KSK Heist. Foto: Joren De Weerdt

Toch geen straf voor gesjoemel met voetbaltickets KSK Heist

Print
Heist-op-den-Berg -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 77-jarige Heistenaar opschorting van straf gegeven omdat hij gesjoemeld had met de verkoop van voetbaltickets van KSK Heist.

De Heistenaar was al sinds 1970 vrijwillig medewerker bij de Heistse voetbalclub en stond onder meer in voor de verkoop tickets. Eind 2016 kwam echter aan het licht dat er geknoeid was met de ticketverkoop van sommige topwedstrijden. Zo werden er tijdens de wedstrijd tussen Heist en Beerschot-Wilrijk 24 vervalste inkomkaartjes aangetroffen. Het bleken tickets te zijn die een jaar eerder dienden als toegangskaartjes voor de wedstrijd tegen Eupen. “De man had ze gewoon terug in omloop gebracht en het geld in eigen zak gestoken”, zei advocate Elien De Martelaere. Zij vertegenwoordigde KSK Heist.

Drie keer

Volgens de voetbalclub moet het gesjoemel meermaals en tijdens meerdere wedstrijden zijn gepleegd. Iets wat door advocaat Frédéric Thiebaut werd ontkend. “Het is drie keer gebeurd. Tijdens de wedstrijden tegen Beerschot-Wilrijk, Lierse en Antwerp. En telkens ging het om een handvol kaartjes.”

De man ontkende niet dat hij enkele keren geknoeid had. Naar eigen zeggen had hij het er moeilijk mee dat hij amper of nooit een vrijkaartje kreeg om een wedstrijd van Heist op verplaatsing te kunnen bijwonen.

Het openbaar ministerie vorderde zelf de opschorting van straf. Een straf waar ook de rechtbank op inging. Dat betekent dus dat de 77-jarige Heistenaar schuldig werd bevonden aan de feiten maar geen straf krijgt opgelegd. Wel moet hij een bedrag terugbetalen aan KSK Heist.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio