Nog niet alle koppels uit ‘Blind Getrouwd’ even succesvol: “Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht”

Foto: VTM

Nog niet alle koppels uit ‘Blind Getrouwd’ even succesvol: “Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht”

Print

Alle vijf de koppels uit ‘Blind Getrouwd’ hebben ja gezegd. In de derde aflevering van maandagavond zagen we hoe de laatste twee koppels - Toon en Frie en Tim en Esther - reageerden toen ze elkaar voor het eerst zagen. Bovendien was het bij de vijf koppels ook tijd om op huwelijksreis te vertrekken.

Zowel Toon en Frie als Tim en Esther antwoordden enthousiast ‘ja’ op de vraag of ze wilden trouwen met elkaar. Vooraleer ze de trouwzaal binnenstapte, ging het stressniveau bij Frie nog even de hoogte in: “Net voor ik binnen ging, flitsten alle negatieve dingen nog even door mijn hoofd. Wat als hij mij niet ziet zitten, of ik hem niet, qua uiterlijk dan? Wat als ik daar sta en hij niets zegt?”

Nog niet alle koppels uit ‘Blind Getrouwd’ even succesvol: “Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht”
Foto: VTM

Check, check, check

Maar Frie werd meteen gerustgesteld: “Hij is groot, supergoed. Ik had hogere hakken kunnen aandoen. Qua uiterlijk is hij ook echt mijn ding wel. Ik heb niet meteen een type maar Toon is een nette, verzorgde en aangename man, heel sociaal en super grappig. Het is ne goeie”, lachte de IT-specialiste uit Boom.

Ook Toon klonk meteen positief, al was hij vooral blij dat het huwelijk achter de rug is: “Ik ben enorm opgelucht dat ik eindelijk weet wie het is, dat het eindelijk van de baan is. We hebben mekaar gezien en gesproken, en het verliep vlot, niet gênant, ik ben echt volledig op m’n gemak. Wanneer de schepen Frie voorstelde, dacht ik echt: check, check, check.”

Nog niet alle koppels uit ‘Blind Getrouwd’ even succesvol: “Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht”
Foto: VTM

Echte klik

Esther viel in de vorige aflevering vooral op door haar knalrode trouwkleed. In de trouwzaal blijkt dat ook bruidegom Tim voor rode accenten heeft gekozen. Een goede match dus?

“Allé, ik ben benieuwd wat het gaat geven”, zei Tim tijdens hun jawoord lachend tegen zijn kersverse vrouw Esther. Het ijs was gebroken en zij voelde zich meteen op haar gemak bij hem. “Het eerste moment was ik meteen opgelucht. Ik vond het belangrijk dat die klik er zou zijn. Zowel de fysieke aantrekkingskracht als een echte klik, en die was er wel”, aldus Esther. “Ik kijk dan ook uit naar de periode die gaat komen. Laat ons maar op huwelijksreis vertrekken en daar genieten.”

Ook de verzekeringsagent uit Hofstade was enthousiast: “Ik val niet op een bepaald type maar ik dacht meteen: Esther zie ik wel zitten, dat komt hier wel goed. Ik merkte direct dat zij een vlotte babbelaar is en ik ben ook een redelijk sociale man, dus het was meteen makkelijk om te praten.”

Huwelijksreis

Nu de eerste ontmoeting voor de vijf koppels achter de rug is, was het ook tijd om op huwelijksreis te vertrekken. Een korte reis trouwens van slechts vier dagen naar Spaanse oorden.

Tussen Mike en Marjolein leek het al van in het begin goed te lopen. “Het voelt heel vertrouwd, heel makkelijk, alles gaat spontaan, de match is zo goed”, zei Mike. In de aflevering van maandagavond zagen we onder andere hoe de twee de slappe lach kregen omdat Mike niet kan zwijgen.

Ook Esther en Tim vertrokken onder een gunstig gesternten. “Ik voelde me direct op mijn gemak bij hem”, zei Esther. En Tim bevestigde: “Ik ben heel content.” Bij Toon en Frie is humor een verbindende factor. Terwijl Frie gedacht had “dat het stroever zou gaan”.

Onzeker

Tussen Aljosja en Lieve verliepen de eerste dagen dan weer minder vanzelfsprekend. “Ze moet wat meer uit haar schulp komen, ik neem meer initiatief dan zij”, klonk het bij Aljosja. “Op dit ­moment voelt het een beetje als een opdracht. Het gaat wel goed tussen ons maar tot nu op een redelijk vlakke manier.”

Dus kropen ze samen in bed. “Als er wat meer fysiek contact is, dan sta ik er misschien gemakkelijker voor open”, hoopte Lieve.

Ook Damiano en Wendy hebben nog werk. Wendy hoopte vooral bevestiging te krijgen van ­Damiano of het “oké was” dat zij degene was die het stadhuis binnenwandelde. “Ik ga dat in Gran Canaria rustig op een terrasje vragen”, zei de Antwerpse stewardess daarover. “Ik hoop dat hij me ergens die zekerheid geeft, want ik voelde dat hij een beetje terughoudend was en daardoor ben ik wat onzeker.”

Damiano bekende dat hij nog geen gevoelens heeft. “We zijn zo getrouwd en nu heb ik het gevoel dat het moet”, klonk het. Maar Wendy stelde hem gerust. “Ik denk dat hij bang was dat ik al verder stond met mijn gevoelens. Maar dat was niet. Het is niet dat ik meteen halsoverkop verliefd ben op hem.”

MEEST RECENT