Manchester City heeft het duurste elftal ooit, maar eentje steekt er bovenuit: “De Bruyne is kanshebber voor Gouden Bal”

Foto: Photo News

Duizelingwekkende cijfers

Manchester City heeft het duurste elftal ooit, maar eentje steekt er bovenuit: “De Bruyne is kanshebber voor Gouden Bal”

Print

Er is geen enkele club in de geschiedenis van het topvoetbal dat meer spendeerde aan zijn elftal dan de huidige Premier League-leider, Manchester City. Het team van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany legde in totaal al 878 miljoen euro neer voor haar huidige kern. PSG is de dichtste belager van de Citizens, met 805 miljoen euro. Dat maakte het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) maandag bekend. In dat peperdure elftal van City steekt er tegenwoordig echter eentje bovenuit: Kevin De Bruyne. “Kevin zal zonder twijfel dit jaar tot Speler van het Jaar gekroond worden”, aldus coach Pep Guardiola. “En hij maakt kans om de Gouden Bal te winnen

Het aantrekken van verdediger Ayméric Laporte (65 miljoen euro + 5 miljoen euro opleidingsvergoedingen) bracht het totale bedrag van uitgaven van Man City op 878 miljoen euro. PSG had deze winter geen inkomende transfers nodig om zijn tweede plaats vast te houden. Verderop zijn er twee teams die meer dan 700 miljoen euro investeerden in hun selectie, Manchester United (747 miljoen euro) en FC Barcelona (725 miljoen euro).

In de top tien staan zes Engelse clubs, met naast de topteams uit Manchester ook Chelsea (5e, 592 miljoen euro), Liverpool (7e, 461 miljoen euro), Arsenal (9e, 403 miljoen euro) en Everton (10e, 365 miljoen euro). Real Madrid staat met 497 miljoen euro op de zesde plaats. Juventus ten slotte is achtste met 448 miljoen euro.

Pep Guardiola: “Kevin De Bruyne is een kanshebber voor de Gouden Bal”

In dat peperdure elftal heeft onze landgenoot Kevin De Bruyne een cruciale funtie. Coach Pep Guardiola spreekt dan ook op regelmatige basis zijn lof uit voor de Rode Duivel, zaterdag alweer goed voor drie assists in de 5-1 zege van de Citizens tegen Leicester City. En dus stak de Catalaanse coach nog maar eens de loftrompet af: “Kevin zal zonder twijfel dit jaar tot Speler van het Jaar gekroond worden”, aldus Guardiola.

“En hij maakt kans om de Gouden Bal te winnen. Het is wel zo dat je om de Gouden Bal te kunnen winnen heel veel titels moet pakken. Vooral de Champions League is daarin erg belangrijk”, benadrukte Guardiola. Dat zit er voor De Bruyne en Man City dit jaar aan te komen. De Citizens staan in de Premier League zestien punten voor op eeuwige rivaal Manchester United, bereikten de laatste zestien in de FA Cup, spelen de finale van de League Cup tegen Arsenal en zitten ook nog in de achtste finales van de Champions League.

“Kevin is zo’n unieke speler”, vervolgde Guardiola. “Het is heel moeilijk om in Europa een vergelijkbare speler te vinden. We spelen het hele seizoen lang om de drie dagen en hij staat er telkens.”

LEES OOK: Alweer niets dan lof voor Kevin De Bruyne na nieuwe topprestatie: “De beste passgever die ik ooit heb gezien”