Officieel bevestigd: zo zal de trouwdag van prins Harry en Meghan er uitzien

Foto: Isopix

Celebs

Officieel bevestigd: zo zal de trouwdag van prins Harry en Meghan er uitzien

Print
Kensington Palace heeft via Twitter enkele nieuwe details vrijgegeven over de huwelijksdag van prins Harry (33) en Meghan Markle (36). Zo zullen ze onder meer na hun geloften een tochtje maken in een koets. Zo zal ook het grote publiek meteen het pasgetrouwde koppeltje te zien krijgen.

Leuk nieuws voor de fans van het Britse koningshuis. Die zullen op 19 mei de kans krijgen om toch een beetje deel uit te maken van het huwelijk van prins Harry met Meghan Markle. Na de plechtigheid, die plaatsvindt in de St George's Chapel van Windsor Castle en waar ze hun geloften zullen afleggen voor de aartsbischop van Canterbury, zullen ze namelijk een ritje maken in een koets en zich zo als pasgetrouwd koppel aan het grote publiek voorstellen. Het gaat om een tochtje van ongeveer 3 kilometer door zes straten dat opnieuw in Windsor Castle eindigt. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt.

Het kerkelijk huwelijk start trouwens om 12 uur en zal rond 13 uur afgerond zijn. Na hun tochtje met de koets worden ze verwacht voor een receptie in St. George's Hall. Nadien volgen nog een diner en een feestje voor familie en vrienden. Prins Charles zal die avond de gastheer zijn, net zoals hij in 2011 al deed voor William en Kate. 

"Prins Harry en Meghan Markle zijn heel dankbaar voor de vele gelukwensen die ze hebben mogen ontvangen sinds ze hun verloving hebben aangekondigd", zegt een woordvoerder van Kensington Palace. "Ze kijken heel hard uit naar hun grote dag en dat ze dat moment zullen kunnen delen met het publiek."

 

NIET TE MISSEN