Ook avondvlucht van en naar Antwerpen geschrapt na vondst van WO II-bom in Londense luchthaven

Foto: REUTERS

Ook avondvlucht van en naar Antwerpen geschrapt na vondst van WO II-bom in Londense luchthaven

Print

London City Airport - de op een na kleinste luchthaven van de Britse hoofdstad - blijft maandag nog de hele dag gesloten na de vondst van een oude oorlogsbom in het verlengde van de enige landingsbaan. Na de ochtendvlucht is dan ook de avondvlucht van VLM Airlines van en naar Antwerpen geschrapt. Dinsdag zouden de problemen achter de rug moeten zijn, stelt VLM. De zowat honderd getroffen reizigers kunnen hun geld terugvragen of gratis omboeken.

De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd zondag om 5 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd) gevonden tijdens werken op het King George V Dock in Oost-Londen. Nadat specialisten van de Britse zeemacht hadden bepaald dat de bom nog kon ontploffen, stelde de politie rond 22 uur lokale tijd een veiligheidszone van 214 meter in, waardoor ook London City Airport moest sluiten.

De bom zal maandagavond in veilige omstandigheden worden verwijderd. CEO van London City Airport Robert Sinclair verklaarde in een boodschap op Twitter dat de luchthaven dinsdagochtend in principe weer volledig operationeel zal zijn.

MEEST RECENT