Farmareus creëert in 2018 zeventig extra banen op Alcon-site

Novartis uit Puurs is een van de vijf genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Het bedrijf investeerde tussen 2014 en 2018 100 miljoen euro om de Alcon-site om te vormen tot een biotechnologische hub.

pp

Axéréal en dochterbedrijf Boortmalt, Hyundai Construction Equipment, Kaneka, Sappi en dus Novartis dingen mee naar die Foreign Investment of the Year Trophy. Dat maakte Flanders Investment & Trade (FIT) zondag bekend. Met de trofee erkent het Vlaamse agentschap een opvallend buitenlands investeringsproject in Vlaanderen.

“Tussen 2014 en 2018 investeerde Novartis 100 miljoen euro om zijn Alcon-site in Puurs om te vormen tot een biotechnologische hub”, zegt general manager Koen Strobbe. “We bouwden er onder meer een nieuw analytisch laboratorium en een ultramoderne vullijn. Die laatste kan tot wel 18 miljoen injectienaalden vullen met biotech-geneesmiddelen voor de behandeling van artritis, psoriasis en maculadegeneratie. Zowel het labo als de nieuwe vullijn werden in oktober 2017 ingehuldigd. De investering was een erkenning van de expertise van Vlaanderen op het vlak van farmaceutica. Dat de site uitgroeit tot een biotechnologische hub, maakt van Puurs een nog crucialere schakel in de wereldwijde business van Novartis. In Puurs tellen we nu al ruim 1.500 medewerkers. In 2018 komen er zeventig extra banen bij. Onze mensen zijn de drijfveer achter de productie en verdeling van 2.780 producten in 155 landen.”

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) reikt de trofee uit op dinsdag 27 februari tijdens de zesde editie van de Foreign Investment Trophy-ceremonie. De winnaar wordt gekozen door een professionele jury en het publiek.

www.foreigninvestmenttrophy.be.