Wat als … Antwerp even efficiënt was als Kortrijk en zijn kansen had afgemaakt?

Print

Antwerp leed zaterdagavond zijn zwaarste en pijnlijkste nederlaag van het seizoen. Een blik op het scorebord laat uitschijnen dat de Great Old een echte pandoering kreeg van KV Kortrijk. Kortrijk overklaste Antwerp in de beginfase en was dodelijk efficiënt op de counter. Toch hadden de bezoekers verspreid over de hele wedstrijd tal van kansen. Mits een betere afwerking had het er misschien wel eens helemaal anders kunnen uitzien.

Antwerp kwam na 20 minuten op achterstand, maar had een dikke 10 minuten later de bordjes gelijk kunnen hangen. Oulare kreeg de bal toegespeeld in de zestien meter, draaide goed weg van zijn tegenstander en knalde laag naar de hoek. Helaas scheerde het leer de verkeerde kant van de paal. (bekijk de goede kans bovenaan dit artikel)

Haroun mist aansluitingstreffer

Al voor de rust zag het er erg benard uit voor Antwerp, nadat Teddy Chevalier zijn eerste goal van de avond had gescoord. Toch had het stamnummer 1 wel meer dan één goede kans om de aansluitingstreffer te scoren. Faris Haroun was er nog het dichtst van al bij. Net voor de rust trapte hij maar erg nipt over doel. Nauwelijks een minuut later liet de verdediging van Kortrijk zich betrappen op een zeldzaam foutje. Haroun kreeg de bal zomaar toegespeeld en vanuit een scherpe hoek kon hij KVK-doelman Kaminski verschalken. Die laatste kon het leer maar ternauwernood wegwerken.

Het geluk zat Haroun ook in de tweede helft niet mee. Een kleine 10 minuten na de rust, toen het nog steeds 2-0 stond, mocht de ex-Rode Duivel zich naar de haren grijpen. Limbombé zette gemeten voor vanop de flank. Haroun smeet zich naar de bal, maar het leer ging voorlangs.

Ook Oulare krijgt hem er niet in

Een kwartier voor tijd kreeg Oulare dan weer de kans op de 2-1, maar zijn afstandsschot werd geweerd door een parate Kaminiski. Tien minuten voor tijd scoorde Chevalier zijn tweede van uiteindelijk drie doelpunten en gingen de Antwerp-kopjes definitief naar beneden.

Meer voetbalnieuws