© BELGA

PROXIMUS LEAGUE. Union scoort vier keer en wint makkelijk bij Roeselare

Op de 26e speeldag van de eerste klasse B heeft Union Sint-Gillis zaterdag een goede zaak gedaan op het veld van concurrent Roeselare. Union won met 1-4 op Schiervelde.

Union was voor de wedstrijd al tot de play-downs veroordeeld. Roeselare behield nog een waterkansje op play-off II, maar dan moest het de drie resterende wedstrijden winnen en dan mocht Lierse geen enkel punt meer rapen. Hoewel de punten door twee gedeeld worden, willen beide ploegen natuurlijk met het hoogst mogelijke puntenaantal aan de play-downs beginnen, waardoor deze partij niet geheel zonder inzet bleef.

De thuisploeg kwam op voorsprong na balverlies in de Brusselse verdediging. Soulaymane Aw snoepte de bal af en bediende Alessandro Cerigioni (17e), die profiteerde. Maar Union beet terug en kwam na vijf minuten opnieuw op gelijke hoogte te staan na een hoekschop. Kenneth Houdret (24e) mikte zijn kopbal in de rechterhoek voorbij doelman Wouter Biebauw. In de 35e minuut kwam Maxime Fixelles alleen voor doelman Biebauw te staan. Met een mooie lob maakte de flankspeler er 1-2 van.

Nadat een pegel van Julien Vercauteren via de onderkant van de lat terug in het spel botste legde Nathan Kabasele met een hakje af voor Fixelles (76e), die zijn tweede van de avond maakte. Augusto Da Silva zette in de 86e minuut de eindcijfers op het bord: 1-4.

In het algemene klassement is Union zesde met 30 punten. Het naderde zo tot op één punt van Roeselare (5e met 31 punten).

Cercle en Tubeke delen de punten

Op de 26e speeldag van de eerste klasse B hebben Cercle Brugge en AFC Tubize zaterdagavond de punten gedeeld in een doelpuntenloos gelijkspel.

De toeschouwers in Jan Breydel kregen een troosteloze wedstrijd te zien. Cercle (45 punten) leed onnodig puntenverlies tegen rode lantaarn Tubize, maar staat nog steeds aan de leiding in het klassement van de tweede periode. Eerste achtervolger Lierse, dat zondag OH Leuven ontvangt, kan bij winst tot op 1 punt naderen.

Tubeke, dat helemaal onderaan het algemene klassement bengelt, is met 20 punten tot de play-downs veroordeeld. .

MEER OVER KSV Roeselare

Meer voetbalnieuws