Al twee keer vrijgelaten, maar deze zeehond keert telkens terug naar zijn redders

Een jonge zeehond kan de mensen die hem twee jaar geleden erbovenop hielpen, niet vergeten. Het dier werd al twee keer vrijgelaten in een meer in de buurt van Sint-Petersburg, maar keert telkens terug naar het centrum waar hij enkele maanden verbleef. De “beroemde” figuur in de Russische stad maakt dan van de gelegenheid gebruik om een beetje met ‘zijn’ mensen te knuffelen.

pjv

De zeehond - een ringelrob - woog slechts vier kilogram toen hij in 2016 in het opvangcentrum in Repino, een voorstad van Sint-Petersburg, terechtkwam. Zijn redders doopten hem ‘Kroshik’ en zorgden ervoor dat het dier weer kon aansterken voor hij terug naar het Ladogameer werd gebracht om zijn leven in het wild te slijten.

“We hebben hem nu al twee keer vrijgelaten, maar hij keert altijd terug”, aldus een van zijn redders in het centrum. “Hij heeft blijkbaar beslist dat hij liever bij mensen blijft.” De tweede keer dat Kroshik in het meer vertoefde, dachten zijn redders dat hij daar voorgoed zou blijven, maar na een maand stond hij toch terug voor het opvangcentrum.

“We hebben dan maar besloten om het te laten blijven. Hij is echt een huisdier geworden in ons centrum en een beroemd figuur in de stad.” De zeehond heeft nu zijn eigen wak in het ijs nabij het opvangcentrum en heeft daardoor vrije toegang tot het water. Hij kan nu ook op elk uur van de dag opduiken om zijn redders te begroeten en te knuffelen.

Vastgoed

Jobs in de regio