© Photo News

David Goffin strandt in halve finales in ATP Montpellier

David Goffin (ATP-7) heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Montpellier (hard/501.345 euro). In zijn halve finale verloor de Luikenaar in 1 uur en 48 minuten met 4-6, 6-0 en 3-6 van de Fransman Richard Gasquet (ATP-33).

Het Belgische topreekshoofd gaf tegen Gasquet de eerste set uit handen, maar stelde in de tweede set orde op zaken. De 27-jarige Goffin gunde de vier jaar oudere Fransman daarin geen enkel spelletje. Onze landgenoot leek gelanceerd, maar verloor de derde en beslissende set alsnog. Gasquet had aan één break genoeg.

Montpellier mag zich opmaken voor een volledig Franse finale. Voor de titel neemt Gasquet het zondag op tegen de winnaar van het Franse onderonsje tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-19) en Lucas Pouille (ATP-17).

Goffin had in Zuid-Frankrijk veel rankingpunten te verdedigen. Een jaar terug speelde hij immers de finale van het ATP-toernooi van Sofia (482.060 euro). Volgende week neemt hij deel aan het ATP-toernooi in Rotterdam (hard/1.862.925 euro). Daarin staat hij in de eerste ronde opnieuw tegenover een Fransman. Dit keer wordt Benoit Paire (ATP-44) de tegenstander. .

Meer sportnieuws