© BELGA

© BELGA

© AFP

© Photo News

© AFP

© Photo News

© AFP

© BELGA

© BELGA

1/9

Mertens bezorgt België eerste Fed Cup-punt

Elise Mertens (WTA 20) heeft België zaterdag in de eerste ronde van de Fed Cup op een 1-0 voorsprong gezet tegen Frankrijk. De 22-jarige Limburgse klopte op het hardcourt in La-Roche-sur-Yon Pauline Parmentier (WTA 91) in twee sets: 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde een uur en veertien minuten.

Mertens liep in de eerste set uit naar 5-0, maar Parmentier knokte zich terug in de partij. Uiteindelijk stelde de Belgische snel orde op zaken en won ze de set met 6-2. Nadien stoomde Mertens verder door. In de tweede set kwam de Française er niet meer aan te pas en Mertens won met 6-1.

Later op de dag kijkt Kirsten Flipkens (WTA 70) de Franse nummer 1 Kristina Mladenovic (WTA 13) in de ogen. De drie andere partijen, waaronder het dubbelspel, staan zondag op het programma. De dag start met Mladenovic tegen Mertens, gevolgd door Parmentier tegen Flipkens. Voor het dubbelspel werden Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck uitgekozen om het tegen Mladenovic en Parmentier op te nemen.

De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen treden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau nadat ze in april Rusland klopten met 2-3.

Meer sportnieuws