© Nieuwsblad.be

Familie van vergiftigde ‘Idool’-finalist doet oproep aan dader: “Geef alsjeblieft meer informatie”

De familie van Andrei Lugovski, de zanger die in 2007 finalist werd in ‘Idool’, doet een oproep aan de dader die hem vergiftigd heeft: “Geef je aan of geef op zijn minst informatie over de omstandigheden van de vergiftiging.” De Vlaamse klassieke tenor met Wit-Russische roots kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif. Volgens de speurders die het onderzoek leiden zou dat het werk kunnen zijn van een zogenaamde ‘superfan’.

“Misschien wou de dader Andrei een lesje leren en heeft die nu berouw van wat die gedaan heeft, maar durft hij of zij zich niet aan te geven bij de politie. We hopen op een boodschap met wat informatie, in onze brievenbus bijvoorbeeld,” klinkt het wanhopig bij de familie van de zanger. Dat meldt VTM Nieuws.

Cruciale informatie

Extra informatie over de omstandigheden kan volgens de familie van Lugovski cruciaal kunnen zijn bij zijn genezing. Als de dokters meer te weten komen over de dosis of in welke vorm die werd toegediend, bijvoorbeeld puur of in poedervorm, of gemengd met een drankje of in eten, kan dat zijn behandeling beïnvloeden.

Volgens de dokters is Lugovski niet meer in levensgevaar. “Zijn toestand is stabiel, maar wel nog heel ernstig,” klinkt het. “Hij slaat wartaal uit. Hij is nog te zwak en heeft nog te veel pijn om ondervraagd te worden.”

Nu in het nieuws