Gigantisch blok ijs valt plots uit de lucht vlak voor de voeten van een straatveger

Print

Gigantisch blok ijs valt plots uit de lucht vlak voor de voeten van een straatveger Video: Facebook

Een straatveger mocht woensdag van geluk spreken toen er plots een reusachtig stuk ijs van wel twintig kilogram uit de lucht viel en vlak voor zijn voeten versplinterde op straat. Het blok ijs was vermoedelijk afkomstig van een overvliegend vliegtuig dat op weg was naar de luchthaven van Londen. “Het leek wel een rampenfilm”, aldus een getuige.

Het dramatische moment waarop het stuk ijs plots in duizend stukken breekt op straat vlak voor de neus van de man, werd gefilmd door een taxichauffeur die toevallig in de buurt van de plaats van het onheil was. “Het leek wel het begin van een rampenfilm zoals the Day After Tomorrow”, aldus de chauffeur die het incident op camera vastlegde. “Het maakte een enorm kabaal, net een meteoor die explodeert.” Volgens de man was de gemeentewerker “verward en bang” door het neerstortende blok ijs.

Op de beelden is dan ook te zien hoe de man geschokt in het rond kijkt, alsof hij andere mensen zoekt die het ding ook naar beneden zagen ploffen. Het gebeurt echter wel vaker dat dergelijke incidenten worden gemeld, aldus het Civil Avation Authority (CAA), een overheidsorganisatie die de burgerluchtvaart in Groot-Brittannië reguleert.

“We krijgen jaarlijks zo’n dertig meldingen binnen van vallend ijs”, verklaarde een woordvoerder van de CAA. “Hoewel het af en toe gaat om ijs dat van een vliegtuig afkomstig is, kan er ook een andere oorzaak zijn, zoals meteorologische verschijnselen.” De organisatie heeft dan ook geen flauw benul hoeveel van die dertig meldingen aan vliegtuigen te wijten zijn en weet ook niet of dat nu het geval was.

.

Nu in het nieuws