© AP

Smits heeft zijn revanche voor Sochi beet en kwalificeert zich voor finale slopestyle, Vandeweyer en De Buck uitgeschakeld

Onze landgenoten zijn goed van start gegaan op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Seppe Smits plaatste zich nipt voor de finale van de slopestyle in het snowboarden en nam zo revanche voor de vorige Spelen in Sochi, waar hij de finale net misliep. Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer werden in dezelfde discipline uitgeschakeld.

svar

Smits toonde zich meteen in zijn eerste run met een knappe score van 78.36, waarmee onze landgenoot comfortabel in de top zes terecht kwam. Na de eerste runs stond hij op de vierde plaats, maar door verbeteringen in de tweede run van Staale Sandbech (82.13) en Tyler Nicholson (79.21) kwam Smits al snel op de zesde plek terecht, het laatste plekje dat recht geeft op de finale. Smits kwam vervolgens ten val bij zijn eigen tweede run. Het was lang nagelbijten voor wintersportminnend België, maar niemand zou uiteindelijk nog de score van Smits verbeteren. Hij verschijnt zondag dus in de finale van de slopestyle.

De 18-jarige Stef Vandeweyer imponeerde aanvankelijk in zijn eerste run, maar kwam nadien ten val en zag zo een knappe score in rook opgaan. Bij zijn tweede run kwam de jongeling al snel opnieuw ten val. Het leverde Vandeweyer een score van 33.75 op, waarmee hij zeventiende en voorlaatste werd in de tweede heat.

© REUTERS

Enkele uren eerder was ook onze andere landgenoot Sebbe De Buck al uitgeschakeld in de eerste heat. Zijn score van 59.40 was niet goed genoeg om een plek bij de beste zes, die doorgaan naar de finale, af te dwingen. De Buck was al met al voorzichtig van start gegaan in zijn eerste run, waarmee hij op een voorlopige negende plek kwam. In de tweede en laatste run moest onze landgenoot dus risico’s nemen om alsnog een plekje in de finale af te dwingen. Dat kwam hem duur te staan, want De Buck viel tijdens zijn laatste run en liet slechts een score van 29.58 noteren.

© REUTERS

Mis hier geen seconde van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang!

MEER OVER Olympische Winterspelen 2018

Meer sportnieuws