© Photo News

Ook kinderen van Sven Mary met dood bedreigd

Een dag na zijn vurige pleidooi waarin hij de vrijlating van terrorist Salah Abdeslam vroeg, heeft Sven Mary zo’n veertig haat- en dreigmails gekregen. Ook zijn kinderen worden bedreigd.

cds

Zijn pleidooi in de rechtszaal was amper achter de rug of op sociale media barstte een scheldtirade los. “Dat kan ik hebben. Ze zeggen dat ik een groot ego heb, maar ik heb vooral een nog veel bredere rug. Scheld maar. Ik maal er niet om”, zei de advocaat donderdag. “Ook de haatmails, soms met regelrechte bedreigingen, heb ik al die jaren weten te plaatsen. Maar nu zijn sommigen een versnelling hoger geschakeld.”

In 24 uur ontving hij zo’n veertig berichten waarin ook zijn kinderen bedreigd worden. “Uw kinderen zouden zelf moeten ontploffen, stond er. Als ik zoiets lees, word ik heel nijdig. Ik heb die persoon en alle andere hoogdravers geschreven dat ze hun opgefokte praat eens in mijn gezicht mogen vertellen. Ik zal hen van antwoord dienen, op mijn manier. Niemand van die sukkelaars heeft nog gepiept. Ik wacht af.”

Niet anoniem

“Van mijn kinderen moeten ze afblijven. Die hebben niks te maken met de keuzes die hun papa als advocaat maakt. Vind ik Abdeslam sympathiek? Helemaal niet. Ik vind hem zelfs onaangenaam. Ik verdien er ook geen euro aan. Abdeslam betaalt me niet en de pro-Deovergoeding heb ik niet opgeëist. Ik verdedig hem omdat hij daar volgens de Belgische wet recht op heeft en omdat de familie dat vraagt. Dat is alles.”

Mary heeft nog geen klacht ingediend bij de politie. “Misschien doe ik dat nog.” De advocaat waarschuwt de mailers. “Uw IP-adres wordt geregistreerd. U bent niet anoniem. Let dus wat meer op uw woorden als u nog eens mailt.”

Nu in het nieuws