Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Dit is het Antwerps succesverhaal achter het Tuc-koekje: “Eigenlijk was het bedrijfsspionage”

Dit is het Antwerps succesverhaal achter het Tuc-koekje: “Eigenlijk was het bedrijfsspionage”

Hoe Louis Parein (80) en Pierre Paul Heymans (93) zestig jaar geleden het onverwoestbare Tuc-koekje ontwikkelden

Het is altijd koeken troef bij Louis Parein (80) en Pierre Paul Heymans (93). Samen stonden ze in de jaren 50 en 60 aan de wieg van oer-Antwerpse koekjes zoals Cha-Cha en Tuc: Louis als zoon van de fabrieksdirecteur, Pierre Paul als technisch directeur. “Dat kinderen onze koeken zullen blijven ontdekken, ook nadat wij er niet meer zijn: dat is onze erfenis.” En zeggen dat de geschiedenis van de Tuc, het tweede meest verkochte koekje ter wereld, begon met een studiereis naar Amerika.

Er was een tijd dat je Antwerpen niet kon binnenrijden met de trein zonder de zoete geur van vers gebakken koeken te ruiken. Een tijd waarin twintig grote fabrieken vol zoete lekkernijen over de stad ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees