De Citta Antwerp Urban Trail trekt dit jaar langs 16 nieuwe locaties

Archiefbeeld Foto: kdm

De Citta Antwerp Urban Trail trekt dit jaar langs 16 nieuwe locaties

Print
Antwerpen -

Met zestien nieuwe locaties pakt de organisatie van de Citta Antwerp Urban Trail uit met een volledig nieuw parcours ten opzichte van de vorig jaar. “We willen onze deelnemers blijven verrassen”, klinkt het bij Golazo.

Op het parcours van de Antwerpse Urban Trail liepen deelnemers vorig jaar langs en door achttien verschillende opvallende plekken in de stad met het Havenhuis als kers op de taart. Voor deze editie, op zondag 11 maart, trekt het loopevenement langs 21 locaties. “DE Studio, de Botanische Tuin, het Paleis op de Meir, Café Pelikaan en het Felixpakhuis keren terug, daarnaast staan er zestien nieuwe locaties op het programma”, weet projectcoördinator bij organisator Golazo, Noortje Epding.

Het parcours start net zoals vorig jaar in Park Spoor Noord en gaat dan via de Parkbrug verder. De lopers passeren onder meer door Mercado, het Zuiderpershuis, de balzaal van het Hilton op en UGC Cinema.

Dansers en Tomorrowland

“In de balzaal van het Hilton walsen dansers naast de lopers. Ook nog leuk op het parcours is het Tomorrowland Office op het Zuid. Op schermen spelen we er de aftermovie van Tomorrowland en buiten in de tuin speelt een dj. Wie dat wordt, weten we nog niet. Finishen doen de lopers in de Parkloods van Park Spoor Noord.”

Nieuw dit jaar is de opdeling van het parcours in twee afstanden. Een van 7 en een van 12 kilometer. “Bij de inschrijving geven de deelnemers al aan welke afstand ze willen lopen, maar op het parcours kan nog op het moment zelf beslist worden om voor de route van zeven kilometer of de langere route te gaan.”

Vorig jaar trok het evenement 10.000 lopers, het maximum aantal toegelaten deelnemers. “Er zijn nog een kleine achthonderd tickets beschikbaar. Ook dit jaar verwachten we weer op voorhand volzet te zijn”, besluit Noortje Epding.

Inschrijven kan hier.

Bekijk het volledige parcours in onderstaand kaartje.

DOEN!