© Studio 100

Studio 100 opent grootste Pop-Up Theater in Puurs voor musical “40-45”

De nieuwe musical van Studio 100 over de Tweede Wereldoorlog, “40-45”, vindt plaats in een grote musical-arena in een wei in Puurs. Deze tijdelijke musical-arena wordt het nieuwe Studio 100 Pop-Up Theater, dat later ook dienst zal doen voor andere producties, zoals de Jubileumshow van K3 en de sprookjesmusicals van Studio 100.

De vorige musical “14-18” trok zo’n 335.000 bezoekers. Door het grote succes van die musical begon Studio 100 redelijk snel aan de voorbereidingen van de opvolger. De nieuwe musical vertelt het verhaal van het verzet in Vlaanderen tijdens WOII. Het entertainmentbedrijf uit Schelle stelde de plannen van de nieuwe musical vrijdagmiddag in Puurs aan de pers voor.

Voor het evenement bouwt Spantech, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer tijdelijke theaterconstructies, een gigantische, tijdelijke aluminiumconstructie. Studio 100 wil de musical zo lang mogelijk laten doorgaan in de tijdelijke arena.

Het nieuwe Pop-Up Theater komt op een terrein vlak aan de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. Tot in maart vorig jaar was het gebouw nog in gebruik als magazijn van een kledingketen. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie neergepoot. Er wordt ook nog een overdekte parking voorzien.

“We hopen zo dat zoveel mogelijk mensen die de musical willen zien hem ook effectief kunnen zien”, zegt Gert Verhulst. Later programmeert het bedrijf uit Schelle nog tal van andere producties in de musical-arena. Die werd meteen omgedoopt tot Studio 100 Pop-Up Theater.

De première vindt plaats op 7 oktober 2018. Studio 100 koos voor oktober omdat het dan honderd jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog eindigde en het moment waarop de kiem voor de Tweede Wereldooorlog gelegd werd.

Alle informatie op www.40-45.live.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio