Lierse lijkt kans op promotie te verspelen na nederlaag tegen OH Leuven

Foto: Belga

Lierse lijkt kans op promotie te verspelen na nederlaag tegen OH Leuven

Print
Lierse lijkt af te stevenen op een nieuw seizoen in 1B. De Pallieters leden zondag een thuisnederlaag tegen OH Leuven. Casagolda scoorde vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Met nog twee speeldagen te gaan in de tweede ronde blijft Lierse hangen op vier punten van leider in de periodestand Cercle Brugge.

Eindstand. LIERSE 0 - 1 OH Leuven

De eerste prikjes in de wedstrijd waren van Lierse makelij. Yagan dreigde met een vrijschop, Joachim trof in de draai op doelman Gillekens. Die laatste kroop in het derde kwartier in een hoofdrol door de doorgebroken Janssens neer te halen. Tot verbazing van iedereen trok scheidsrechter Put slecht geel. Twee minuten later klom OH Leuven op voorsprong. Casagolda werkte een voorzet van Aguemon knap binnen.

Lierse slaagde er na rust niet meer in om een eerste thuisnederlaag van het seizoen te ontlopen. Het eerste gevaar na de pauze kwam overigens van de bezoekers, maar Rakovsky pareerde de poging van Aguemon. Gaandeweg kende Lierse een wat betere periode. Joachim mikte op Gillekens, Buyens kopte tot twee keer toe van dichtbij naast. Maar veel meer serveerden de Lierenaars niet, zodat OH Leuven zijn driepunter al bij al makkelijk overeind kon houden.

Na het puntenverlies van Cercle tegen Tubeke leek er even weer wat nieuwe hoop voor Lierse om alsnog de tweede periode te winnen. Na deze nederlaag lijkt die helemaal vervlogen. De Pallieters liggen vier punten achter op de Bruggelingen met nog twee wedstrijden te gaan.

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd:

MEER VOETBALNIEUWS