Wat doe je met je kinderen tijdens de krokusvakantie? Tien leuke tips van een mama

Foto: Shutterstock

Mama

Wat doe je met je kinderen tijdens de krokusvakantie? Tien leuke tips van een mama

Print

Om te voorkomen dat je tijdens de krokusvakantie thuis zit met kinderen die zich vervelen, zet mamablogster Lobke Gielkens van een Leuke Wereld, enkele uitjes en creatieve bezigheiden op een rij ter inspiratie.

1. Buggyproof naar het museum

Wie het gat in de cultuur van zijn kinderen wilt dichten, trekt richting museum. Musea saai? Nee hoor. Tijdens Krokuskriebels zetten verschillende musea in Vlaanderen hun deuren open en organiseren ze familievriendelijke rondleidingen en workshops op kindermaat.

www.krokuskriebels.be

2. Ga naar één van de vele familiefestivals

De krokusvakantie is dé maand van de niet te missen familiefestivals met vooral veel film. Van 4 tot 20 februari kan je naar het Jeugdfilmfestival in Gent, Strombeek-Bever, Leuven, Brugge, Antwerpen en Kortrijk. Of wat dacht je van het Brusselse Anima van 9 tot 18 februari? Het Krokusfestival in Hasselt is ook een niet te missen toppertje van 9 tot 15 februari. Het klein festijn is een kleine fijne aanvulling van 11 tot 17 februari in Gent. En Spinrag van 9 tot 18 februari in Kortrijk is een waardige aanvulling op dit toplijstje met familiefestivals.

Wat doe je met je kinderen tijdens de krokusvakantie? Tien leuke tips van een mama

3. Op naar het Jeugdfilmfestival

Elke krokusvakantie kan je op het JEF festival films gaan bekijken. Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren, vertoningen speciaal voor kleuters en nog veel meer. Maak kennis met internationale gasten en neem samen met echte filmprofessionals een kijkje achter de schermen in onze masterclasses. Op de festivallocatie in Antwerpen kan je met de hele familie zelfs gaan experimenteren in een digitale speeltuin.

www.jeffestival.be

4. Bezoek de expo: Grote kunst voor kleine kenners

Een dagje zee ingepland? Van de krokusvakantie tot en met de paasvakantie kan je in Oostende naar de eerste expo van ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’. Dit kinderboek van auteur Thaïs Vanderheyden wordt vertaald in een uitdagende doe-expo waarin je op kindermaat kennismaakt met kunst. Acteur Warre Borgmans loodst je met een audiogids doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Eén van de schilderijen werd gestolen. Je kroost kan op zoek naar aanwijzingen in het Fort.

www.fort-napoleon.be

Wat doe je met je kinderen tijdens de krokusvakantie? Tien leuke tips van een mama

5. Een namiddagje naar de cinema: Early Man & co

Naar de bioscoop is altijd een leuk idee! Een leuke aanrader is Early Man, de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Ook de Disney Pixar-film Coco is een goed idee. Wedden dat je zelf een traantje mee wegpinkt?

6. Combineer een bosbad met een leuke zoektocht

Niets is leuker dan je warme kleding aan te trekken en samen naar het bos te trekken. Een bosbad nemen is niet alleen goed voor de geest en het lichaam van je kinderen maar ook voor jezelf. Om ze uit hun kot te krijgen, download je een leuke zoektocht op Zondag Bosdag. Eén van de topfavorieten is de Jakkiedingenzoektocht, waarbij kinderen worden uitgedaagd om iets slijmerigs te zoeken.

Download hier een zoektocht.

Wat doe je met je kinderen tijdens de krokusvakantie? Tien leuke tips van een mama

7. Ga eens lekker wobbelturnen

Wobbelturnen is meer dan enkel turnen op en rond een Wobbel. Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen, samenwerkingsspelletjes… Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.

Bekijk hier de locaties: www.wobbelturnen.be

Meer uitjes? Op www.leukewereld.be vind je er nog veel meer om de krokusvakantie te overleven.

NIET TE MISSEN