© Mama van vijf

Help, het is krokusvakantie! Een mama van vijf leert je hoe je die overleeft

Vijf kinderen in huis en toch heeft Anne Cornut, of 'Mama van vijf' een blog én meer ideetjes dan Pinterest! Vakantie, dat is goed plannen en vooral op zoek gaan naar leuke alternatieven voor de iPad. De mama van vijf kinderen tussen zeven en twaalf geeft enkele tips voor regenachtige vakantiedagen.

elvh

1. Kokkerellen

"Op het moment zelf is het chaos en lijkt je keuken ontploft, maar ik probeer de knop om te draaien en de kinderen vooral te laten doen. In onze nieuwe keuken hebben we een groot werkblad voorzien waar de kinderen goed aankunnen. Zorg dat ze echt kunnen meehelpen, en laat hen achteraf ook de keuken opruimen of de vaatwas vullen. Dat hoort erbij. "

Gezonde appeldonuts

Nodig:- appels - appelboor- platte kaas- kleurstof en sprinklesZo maak je het:- Mix de platte kaas met de kleurstof, en meng kleuren- Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor- Snij de appel in plakjes- Smeer er het plattekaasmengsel op- Strooi er sprinkles op

2. Gezelschapsspelletjes spelen

"Dat klinkt misschien cliché, maar bij ons is dat nog steeds een waardig alternatief voor de computer en de iPad. In de speelhoek hebben we een grote kast vol spelletjes. De gezelschapsspelletjes staan bovenaan en de kinderen moeten altijd klimmen als ze eentje willen uithalen. Er wordt bij ons heel vaak gespeeld, en het valt op dat het heel vaak dezelfde zijn:Machiavelli, Carcassonne, Kolonisten van Catan, Hotel of Dixit. De kinderen halen alles zelf uit én ruimen alles zelf op, dat is de voorwaarde."

3. Gekke dingen maken

"Of het nu de nieuwe slijm-hype is, dinoballonnen of barbapapa's uit stenen... Alles wat er kleurrijk en gek uitziet of waar je je vuil mee kan maken, werkt bij ons. Op Pinterest vind je heel veel inspiratie. En ook hier is het voor mama en papa weer even op de tanden bijten en de kinderen vooral hun ding laten doen."

DIY Barbapapa

Nodig:- een paar leuke stenen, het liefst nog verzameld op vakantie - verf in felle kleurtjes + verfborstels - stiften

4. Kampen bouwen

"En dat kan zeker binnen! Onze woonkamer werd al heel vaak getransformeerd tot tentenkamp. Dekens, kussens, stokken, pyjama's.. en het is meteen een beetje vakantie in huis."

5. Een museum bezoeken

"Op mijn blog zet ik ook vaak verslagjes van een museumbezoek met de kinderen. Heel veel musea zijn kindvriendelijk of organiseren speciale workshops. Bozar bijvoorbeeld heeft meestal een heel creatief programma voor families, of Verbeke Foundation, ook een aanrader. 'Het coolste museum ever' volgens mijn kinderen."

Alle foto's en tips: Mama van Vijf

NIET TE MISSEN