Politie moest vergiftigde zanger eerder al beschermen tegen stalking

Foto: ISOPIX

Politie moest vergiftigde zanger eerder al beschermen tegen stalking

Print

De politie heeft verschillende fans van Andrei Lugovski (34) ondervraagd, de zanger die vergiftigd werd met thallium.

Zo’n twee jaar geleden kreeg Andrei Lugovski voor het eerst problemen met een fan, zo is te horen in de omgeving van de zanger. Een jonge vrouw van Russische afkomst eiste meer dan normale aandacht op. “Ze stalkte hem”, zegt iemand die vaak zijn optredens bijwoont. Ze probeerde de zanger in de kleedruimte te benaderen, of wachtte hem op aan zijn huis. De vrouw zou de tenor ook één keer bijna ten val hebben gebracht op het podium. De politie werd er die avond bijgehaald.

In januari 2017 weigerde ­Lugovski op te treden op een nieuwjaarsreceptie in Oostende, omdat hij de bewuste vrouw opmerkte. Of de vrouw iets te maken heeft met de vergiftiging, is niet bewezen. Gerechtelijke bronnen bevestigen dat een aanval van een jaloerse fan een van de mogelijke pistes is. De speurders hebben intussen drie fans ondervraagd, maar niemand is aangehouden.

“Andrei is in december erg ziek geworden”, zegt zijn zus Alina. “Zijn toestand ging achteruit, en hij zag af van de pijn. Dokters vonden niet wat er aan de hand was.” Pas vorige week kwam bij een bloedanalyse de toedracht aan het licht: vergiftiging met thallium. “Het moet iemand zijn die heel dicht bij hem kan komen”, zegt zijn zus. “Andrei ligt niet meer in coma, maar hij is nog heel zwak. Zijn bloed wordt gezuiverd. Af en toe is hij bij bewustzijn, maar echt spreken gaat nog niet. Hij heeft overal pijn: in zijn buik, aan zijn hart, in zijn hoofd.”

MEEST RECENT