Intens masturberen eist jaarlijks 100 doden bij onze oosterburen

Foto: Getty Images/iStockphoto

Intens masturberen eist jaarlijks 100 doden bij onze oosterburen

Print
Brussel -

Hij heet Voss, dokter Harald Voss, en hij preekt wat minder passie. Uit een nieuwe studie onder leiding van de forensisch onderzoeker blijkt immers dat jaarlijks honderd Duitsers het loodje leggen bij de fysieke poging, op eigen houtje het “ultieme orgasme” te bereiken. Het merendeel van de sterfgevallen bij het masturberen valt toe te schrijven aan zuurstoftekort, aldus Voss.

Voss waarschuwt vooral voor al te intense pogingen om een fysiek hoogtepunt te bereiken. Zo haalt hij het voorbeeld aan van een man uit Hamburg die een plastic zak over zijn hoofd trok en met de zelfbevlekking begon voor de kachel. De man werd levenloos aangetroffen met plakjes kaas verspreid over zijn lichaam en een panty over zijn bovenlijf. Voor de rest was hij gekleed in een duikersoutfit en een regenjas...

“Auto-erotische verstikking” kan ook vrouwen treffen, stelt de dokter. Het gebeurt minder vaak omdat vrouwen “voorzichtiger” te werk gaan.

Officieel ligt het dodental door auto-erotische daden niet zo hoog. Voss vermoedt dat dit ligt aan een schaamtegevoel bij de nabestaanden, die liever een andere doodsoorzaak opgeven.

MEEST RECENT