© Catwalk Pictures

Modellen krijgen voor het eerst kleedkamers tijdens de New Yorkse modeweek

Tijdens de New York Fashion Week zullen de modellen backstage voortaan op iets meer privacy kunnen rekenen. Zo kondigde de Council of Fashion Designers of America aan dat er backstage privékleedkamers zullen worden opgesteld waar modellen zich kunnen omkleden. De beslissing kwam er na een lange resem aan klachten naar aanleiding van de campagne #MeToo.

VVA

De New York Fashion Week is opnieuw van start gegaan en voor de allereerste keer ooit staan er backstage privékleedkamers voor de modellen opgesteld. Dat heeft de Council of Fashion Designers of America bekendgemaakt. De private kamers zijn een initiatief van de Council of Fashion Designers of America, die als vertegenwoordiger voor de Amerikaanse modewereld optreedt, en Model Alliance, een organisatie die de belangen van modellen behartigt.

De beslissing om privékamers ter beschikking van de modellen te stellen komt er nadat Model Alliance een hele resem aan klachten ontving naar aanleiding van de #MeToo-campagne. "Modellen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over indringende fotografie en gebrek aan privacy terwijl ze zich backstage omkleden tijdens New York Fashion Week. De Model Alliance neemt deze bezorgheid heel serieus en we hebben besloten extra maatregelen te treffen dit seizoen om een veilige en respectvolle werkomgeving te bieden," vertelt Sara Ziff, oprichtster van de belangenorganisatie in een perstekst.

In een telefoongesprek met modetijdschrift Vogue benadrukte Sara Ziff nogmaals de ernst van de situatie: "Modellen kampen al tientallen jaren met dergelijke privacykwesties en nu hebben we niet eindelijk de toestemming gekregen om erover te praten, maar ook om actie te ondernemen. Ik ben overtuigd dat veel mensen uit onze industrie het juiste willen doen, maar dat dat ze tot nog toe nooit voldoende steun hadden gekregen. Nu is de industrie er wel klaar voor."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio