© Kioni Papadopoulos

Ex-winnaar van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ trekt de kaart van bier en kaas

Jaro Steens slaat een nieuwe culinaire weg in. Hij neemt afscheid van zijn pand in de Kerkstraat en verhuist half maart met zijn zaak naar de Verschansingstraat op Het Zuid. Daar zet hij restaurant Jaro verder en opent hij tapasbar Bar Stout, met bier en kaas in de hoofdrol.

rvre

Al een paar maanden broedde Jaro Steens op een nieuw horecaconcept. Met het vrijkomen van een gewild pand in de Verschansingstraat, waar het voormalige visrestaurant Nemo zat, kwam alles in een stroomversnelling. “Het pand heeft twee zalen, ideaal voor mijn idee. Een van de ruimtes wordt omgebouwd tot ‘beer and cheese’-bar met de naam Bar Stout. Mijn vriendin en ik zijn fans van kaas en bier en het concept bestaat nog niet bij mijn weten, vandaar de keuze om de twee te combineren."

"De bedoeling is om kleine kaasgerechtjes te serveren, zoals geitenkaas met rode biet en appel en blauwe kaas met raapjes in olie. Die worden geserveerd met speciaalbieren van lokale brouwerijen. Naast bier en kaas serveren we nog andere tapas en ook wijnen of andere dranken.”

In de andere ruimte van het nieuwe pand gaat Jaro verder met zijn restaurant volgens de formule van de huidige zaak in de Kerkstraat in Antwerpen-Noord. “We gaan verder met een à la carte-formule en een degustatiemenu met plaatselijke producten en smaken die mensen nog niet kennen.”

Jaro laat ook nog weten op zoek te zijn naar keuken- en barpersoneel voor de nieuwe zaak. Voor het huidige pand in de Kerkstraat gaat hij op zoek naar een nieuwe huurder. “Ik heb het gevoel dat het nieuwe pand zich beter leent voor mijn concept. Het laat me ook toe om een beetje te groeien. De buurt rond de Kerkstraat is heel leuk, maar op het Zuid vind ik misschien meer een publiek voor mijn restaurant.”

Op 28-jarige leeftijd opent Jaro nu al zijn tweede zaak. Na het winnen van de eerste reeks van Mijn Pop-uprestaurant met zijn toenmalige vriendin, startten de twee de succesvolle foodtruck ­Kilimanjaro. In februari 2016 namen ze restaurant Den Druiventros in de Kerkstraat over. Eind vorig jaar ging Jaro alleen verder en kreeg het restaurant zijn naam. “Ik hoop dat dit voor een hele poos het laatste is en dat ik dit concept nu succesvol kan uitwerken en me daarin settelen. Ook al heb ik eigenlijk wel graag verandering in mijn leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER