Carnaval loert om de hoek: dit zijn de mooiste carnavalstoeten in de Mechelse regio

Archiefbeeld carnaval Putte Foto: Kristof Van Rompaey

Carnaval loert om de hoek: dit zijn de mooiste carnavalstoeten in de Mechelse regio

Print
Laat de carnavalskrakers uit de boxen schallen en stof uw mafste outfit af, want de kleurrijkste periode van het jaar is weer aangebroken. Ook in de Mechelse regio gaan kilo's snoep en gadgets overboord om jong en oud een onvergetelijk carnaval te bezorgen. Wij lijstten alvast enkele stoeten op die zeker de moeite lonen.

Mechelen
zo 04/03
Tijdens de Mechelse carnavalstoet trekken zo'n vijfentwintig carnavalsgroepen door de straten. Ze volgen een parcours langs de Veemarkt, Befferstraat, Grote Markt, Schoenmarkt, IJzerenleen, Guldenstraat, Korenmarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Vijfhoek, Bruul. In de Befferstraat wordt de stoet weer ontbonden. Op de Botermarkt staat een kleine carnavalskermis. De optocht begint om 15.11u. 

Schriek
Za 17/03 
Met 46 edities behoort het carnaval in Schriek (Heist-op-den-Berg) tot de oudste kinderstoeten in Vlaanderen. Naast de kinderen van basisschool De Groeituin uit Schriek en Grootlo nemen er traditiegetrouw carnavalsvereniging vanuit alle uithoeken deel aan de optocht. De aftrap wordt gegeven om 13:33u.

Willebroek
Zo 18/03
In aanloop naar de 72ste carnavalstoet op zondag 18 maart, wordt op zaterdag 10 maart eerst halfvastenfoor geopend in het oud gemeentehuis van Willebroek. Zondag 11 maart wordt het jeugdprinsenpaar gekozen tijdens een kidsnamiddag die start vanaf 14u in de gemeentelijke feestzaal met De Toeternietoe Show. De eigenlijkste stoet vertrekt op zondag 18 maart om 14.11u aan de Sint-Niklaaskerk, onmiddellijk na de reclamestoet. 

Putte
Zo 25/03
De Gilde der Verbrande Puttenaars zet voor de 37ste keer Putte-centrum ondersteboven met hun carnavalstoet. Traditiegetrouw zakken er jaarlijks tot ruim vijftig praalwagens af, goed voor kilo's overboord gegooid snoepgoed waaraan de toeschouwers zich tegoed mogen doen. De stoet gaat van start om 14.11u en sluit traditiegetrouw het carnavalsseizoen in de provincie af. 

Opgelet: confetti is enkel in beperkte mate toegestaan tijdens de optocht in Schriek (Heist-op-den-Berg). In de andere gemeenten werd het al enkele jaren geleden uit de straten gebannen. 

DOEN!