Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

Celebs

Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

Print
Op woensdag 7 februari gaat ‘Fifty Shades Freed’, het derde en laatste deel van de erotische ‘Fifty Shades’-trilogie, in première. Omdat het alweer even geleden is dat we Anastasia Steele (Dakota Johnson) en Christian Grey (Jamie Dornan) in actie zagen, frissen we met veel plezier je geheugen op met weetjes van op en naast de set. Zo ben je helemaal mee voor je samen met vriendinnen wegzakt in een bioscoopstoeltje en weet je waarover gepraat erna.

1. Bedankt voor Jamie

Het scheelde niet veel of we hadden Jamie Dornan nooit aan het werk gezien als Mr. Grey. Aanvankelijk zou ‘Sons of Anarchy’-ster Charlie Hunnam de zakenman uit de ‘Fifty Shades’-boeken gaan vertolken. Hij besloot echter kort voor de opnames om het project te verlaten. Entry ex-model en ex-vriendje van Keira Knightley met afgetraind lijf: Jamie Dornan. Dat bezorgde fans onvergetelijke momenten waaronder de lift op een turnpaard als een van de hoogtepunten.

Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

2. Niets is wat het lijkt

Hoe zeer de spanning ook van het scherm spat en de vrouwelijke fantasie op hol doet slaan: in het echte leven was er louter een professionele klik tussen Dakota en Jamie. “Dit zal vreemd klinken, maar we zijn bijna als een broer en zus voor elkaar”, zei de acteur in een interview met Jimmy Kimmel. Hij gaf eerder ook toe dat hij niet op zijn personage lijkt omdat hij in de slaapkamer zelf de onderdanige is en dat hij als tiener vals schaamhaar in zijn intieme zone kleefde omdat hij er nog geen had, maar wel graag eens een meisje mee naar huis wilde nemen. Dakota Johnson had dan weer een stand-in voor hevige spanking scènes in de pijnkamer en is volgens geruchten niet zo aarzelend als haar personage. Ingewijden suggereren dat ze zich op de set van de laatste prent als een diva gedroeg.

3. Seksspeeltjes

Vooral in de eerste film kregen we een blik op het arsenaal seksspeeltjes van Mr.Grey. Van zweepjes tot blinddoeken: de Red Room is volledig uitgerust om zijn onderdanige seksueel genot met een vleugje SM te bieden. In “Fifty Shades of Grey’ gaat Christian in een bepaalde scène touw en tape kopen. Die leidde ertoe dat de verkoopcijfers in doe-het-zelfzaken in Pennsylvania opvallend stegen in de rayons met dit ‘klusmateriaal’. De voorraden werden dan ook extra gecontroleerd en tijdig aangevuld om tekorten te voorkomen. Over de verkoop van onderbroeken zijn geen cijfers beschikbaar, maar op basis van de scènes in de vorige films is ondergoed overschat. Anastasia droeg er geen onder haar rode jurk toen ze het contract wilde bespreken in de eerste film en trok ze uit op restaurant in ‘Fifty Shades Darker’.

Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

4. Een les in liefde

Alle seks - in de douche, in de lift, in een auto, vastgebonden in de Red Room - even buiten beschouwing gelaten: Fifty Shades probeert de kijkers ook te tonen dat liefde op het eerste gezicht bestaat. Christian Grey evolueerde heel langzaam van een steenrijke en getroebleerde zakenman die moeite had om te glimlachen naar een trouwe partner met een romantische reflex. Anastasia hoefde enkel op haar lip te bijten om hem te doen smelten en zeldzame boeken op te sturen.

5. Een slag in het gezicht

In ‘Fifty Shades Darker’ wordt niet langer geheimzinnig gedaan over Mrs. Robinson, de vrouw die Christian introduceerde tot de wereld van kinky seks. Het personage wordt vertolkt door Kim Basinger en zij heeft het niet voor Anastasia omdat ze volgens haar uit is op zijn geld. Wanneer Grey zijn verloving met Anastasia aankondigt in het bijzijn van vrienden en familie, slaan de stoppen helemaal door bij Mrs. Robinson. Maar dan komt Marcia Gay Harden, de actrice die gestalte geeft aan de moeder van Mr. Grey, tussen. Zij sloeg Basinger écht in het gezicht voor ze uit haar huis te zetten. Die scène zat niet in één keer goed, dus kreeg de blonde ster herhaaldelijk klappen.

Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

6. Sexy muziek

Van een zwoelere versie van Beyoncé’s Crazy in Love tot ‘I Don’t Wanna Live Forever’ van Taylor Swift en Zayn: de eerste delen van de trilogie werden voorzien van een sexy soundtrack. Voor het laatste deel mocht Jamie Dornan plaats nemen achter de microfoon voor een versie van Paul McCartney’s ‘Maybe I’m Amazed’. De man vormde vroeger met een vriend het folkgroepje ‘Sons of Jim’ en heeft al een beetje ervaring met zingen.

7. Het huwelijk

In de derde film, die volgens veel recensies mierzoet is, ligt de focus op het huwelijk van Mr. Grey en Anastasia Steele en de demonen uit hun verleden die er een stokje proberen voor te steken. De voorbije maanden was heel wat te doen rond de trouwjurk die actrice Dakota Johnson zou aantrekken. De Filipijnse Monique Lhuillier, die al Reese Witherspoon haar bruidsjurk mocht maken, stelde drie schetsen voor en de ster pikte haar favoriete creatie eruit. Het resultaat? Een off-the-shoulder model met lange mouwen, veel kant en tule in combinatie met een sluier en een zilveren haaraccessoire. Lhuillier ontwierp ook de suitekledij van Grey’s moeder en Ana’s beste vriendin. Voor de fans: de jurk is te koop voor aanstaande bruidjes. Benieuwd of Dakota haar exemplaar bewaart om ooit te trouwen met haar nieuwe vriend: Coldplay-frontman Chris Martin.

Van spannende seks tot een bruidsjurk: alles wat je moet weten voor je naar de nieuwe 'Fifty Shades'-film gaat kijken

8. Alles Audi

Zoals gewoonlijk komt er ook in de nieuwe prent maar één sponsor uitgebreid in beeld: Audi. Het Duitse automerk krijgt zelfs meer tijd in beeld dan Jamie’s wasbordje. Enkele spoilers: Ana en Christian rijden naar de luchthaven om op huwelijksreis te vertrekken in een Audi. Ze arriveren in hun luxewoonst in - je raadt het al - een bolide van het merk. Zelfs Ana’s stalker - haar ex-baas - achtervolgt haar in, jawel, een Audi.

9. Guilty pleasure

Geniet je van de zeemzoeterigheid en clichés die aan bod kwamen in de films? Maak je geen zorgen: beroemdheden zijn oprecht fan van de boeken en de films. Harry Styles, ex One Direction, liet weten dat hij de trilogie interessante lectuur vond. Kim Kardahsian reageerde eerder op Twitter dat ze samen met vriendinnen helemaal opging in de films.

10. Is dit het einde?
Naast de drie succesvolle boeken, ligt er sinds vorige zomer een vierde exemplaar in de rekken. Dat vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de man en kreeg de toepasselijke titel ‘Grey - Fifty Shades of Grey as told by Christian’ mee. Als dat ooit verfilmd zal worden, wat momenteel niet duidelijk is, past Jamie Dornan. “Dakota en ik, en dan eigenlijk vooral ik, worden hier een beetje te oud voor”, zei de 35-jarige acteur in een interview met het Britse ITV-programma Lorraine. Extra genieten tijdens de derde film is dus de boodschap.

Bekijk hieronder de trailer van 'Fifty Shades Freed' :

 
NIET TE MISSEN