Dit zijn de nieuwigheden van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Foto: Dirk Kerstens

Inschrijving voor marathon nu al met 25 procent gestegen

Dit zijn de nieuwigheden van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Print

Zondag 22 april 2018 staat waarschijnlijk al genoteerd in de agenda van sportief Antwerpen en Vlaanderen. De AG Antwerp 10 Miles & Marathon hoopt dan opnieuw 40.000 lopers aan de start te krijgen. Opvallend dit jaar is de grote interesse voor de marathon.

Vorig jaar rond deze periode telde de Antwerp Marathon zo’n 900 inschrijvingen, nu zijn dat er al 1.250. “De eerste deelname van burgemeester Bart De Wever zou daarmee te maken kunnen hebben onder het motto: ‘als hij dat kan, kan ik dat zeker’”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Een opvallende deelnemer dit jaar is Sven Nys. Hij liep twee jaar geleden al de 10 Miles, of 16 kilometer, in iets meer dan een uur tijd. Voor zijn eerste marathon heeft hij geen tijdsdoel voor ogen.

Parcours aangepast

Het parcours van de 10 Miles zal er op 22 april ook een beetje anders uitzien. “Door de werken aan de noorderlijn op de Leien hebben we het parcours een tweetal kilometer aangepast. Zo gaan de deelnemers na de Meir via de Jezusstraat niet langer richting de Leien, maar maken ze daar een bocht naar de Lange Nieuwstraat om zo via de Sint-Jacobsmarkt en de Prinsesstraat langs de universiteit naar de Paardenmarkt te lopen. De start verschuift veertig meter naar voor.”

Dit zijn de nieuwigheden van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Vorig jaar werd dankzij de t-shirtactie meer dan 70.000 euro opgehaald voor Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. De organisatie is verheugd om dit jaar met het Belgisch Paralympisch Committee (BPC) een vijfde goede doel aan dit rijtje te kunnen toevoegen. “Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren aan één van deze goede doelen naar keuze. In ruil gaan ze naar huis met het officiële t-shirt van de 10 Miles. De opbrengst gaat integraal naar de goede doelen”, verduidelijkt Broekmans.

Praktische info

  • 09.00 uur: AG Antwerp Marathon
  • 11.00 uur: Kids Run (1,4 km)
  • 12.00 uur: AG Antwerp Short Run (5 km)
  • 14.30 – 18.30 uur: AG Antwerp 10 Miles - start in 3 ‘waves’
  • 14.30 uur: wave 1
  • 15.00 uur: wave 2
  • 15.30 uur: wave 3

De Marathon start op Linkeroever en komt aan op de Grote Markt. De andere wedstrijden starten én komen aan op Linkeroever.

Bekijk hier het parcours van de 10 Miles

Bekijk het parcours van de marathon

Inschrijven

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 21 april. Op locatie inschrijven:

  • Vanaf donderdag 22 februari tot en met donderdag 19 april bij Runners’ Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal
  • Van vrijdag 20 april tot en met zondagmiddag 22 april ter plaatse op het evenemententerrein, op de Runners’ Lab Expo