Saudische prins investeert in Beerschot Wilrijk

DCA en prins Abdullah Bin Mossaad, co-eigenaar van het Sheffield United hebben dinsdagavond een overeenkomst bereikt om samen verder te investeren in KFCO Beerschot Wilrijk. De komende weken wordt verder gewerkt om die samenwerking te officialiseren.

Hugo Fret

“Ik ben heef fier op deze overeenkomst met DCA en eigenaar Francis Vrancken om aandeelhouder te worden van KFCO Beerschot Wilrijk,” aldus de prins in een eerste reactie. Het doel is om van Beerschot Wilrijk een sterke Pro-League te maken met een kern die gedragen wordt door 35 procent spelers die door de eigen jeugdacademie van Beerschot Wilrijk werden opgteleid. Ik was enrom onder de indruk van de sociale verantwoordelijkheid van de club met haar 700 jeugdspelers. Maar ook door het aantal topspelers dat door de club in het verleden werd opgeleid, zoals Jan Vertonghen, Moussa Dembele, Thomas Vermaelen en Radja Nainggolan.”

Jan Van Winckel

Beerschot Wilrijk kondigt ook de aanstelling van Jan Van Winckel aan als bestuurslid. Hij zal op het Kiel de technische commissie komen versterken.

“Terugkeren naar het Kiel roept bij mij vele mooie herinneringen op,” aldus Van Winckel. “Ik beleefde hier sportief mooie tijden. De huidige sportieve prestaties springen daarbij uiteraard ook in het oog. De huidige club is duidelijk niet gebouwd op los zand. Het huidige bestuur heeft een duidelijke lijn getrokken onder het verleden. Ik ben blij te mogen meewerken aan dit nieuwe project. Samen met het bestuur en de technische staf zullen we de komende weken een analyse maken om te zien hoe we verder kunnen professionaliseren en versterken. Ik hoop hierbij te kunnen bijdragen met een lokale verankering en mijn internationaal netwerk met heel wat knowhow. De jeugdopleiding moet daarin een centrale plaats innemen.”

“Wat we het liefste wilden”

Ook huidig bestuurslid Walter Damen is duidelijk tevreden met het akkoord dat werd bereikt. “Hierover werd al lang gespeculeerd,” aldus Walter Damen. “We hebben nu wat we het liefst wilden. Met DCA is er de Vlaamse verankering en met prins Abdullah Bin Mossaad en Jan Van Winckel krijgen we er de sportieve know-how bij. Zo maken we alleen al wat betreft de scouting onze achterstand van vijf jaar goed. Onze Vlaamse partner kan veel bijbrengen wat betreft infrastructuur zowel bij de jeugdwerking als bij het stadion van het eerste elftal. Ze weten ook wat een bedrijf leiden betekent en kunnen werken aan het commerciële. En sportief komt de prins ons versterken. De komende weken kunnen we nu alles rustig bekijken en verder uitwerken. De overeenkomst werd door beide partijen onderhandeld. Ook dat doet me een plezier, want op die manier leerden ze elkaar beter kennen en konden ze elkaar vinden.”

“Ik hoop tevens dat hiermee nu een einde komt aan de wilde speculaties die de laatste dagen de ronde deden via de sociale media. De manier waarop sommige mensen, volledig ten onrechte werden aangevallen, daarover ben ik echt niet te spreken. De bedenkelijke en leugenachtige zaken die die over mensen werden gezegd door enkelen die duidelijk niet op de hoogte bleken van wat er precies gebeurde, waren niet te smaken. Indien er de komende weken nog vragen zijn van de supporters, zullen wij tijd vrijmaken om die zo veel mogelijk te beantwoorden.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws