Deze modeblogster heeft meer dan half miljoen volgers, maar zie jij wat er niet klopt?

Foto: Instagram

Mode

Deze modeblogster heeft meer dan half miljoen volgers, maar zie jij wat er niet klopt?

Print
Haar naam is Miquela Sousa, ze is 19, half Braziliaans, half Spaans en ze woont in Los Angeles. Bovendien is ze dol op mode en deelt ze op Instagram regelmatig foto's van haar nieuwste outfits met haar meer dan 500.000 volgers. Toch is er iets dat niet klopt. Miquela is namelijk de eerste computer geanimeerde 'fashion influencer 'en is dus helemaal niet echt.

Misschien volg je zelf wel enkele modebloggers op Instagram, zoals Chiara Ferragni of Sofie Valkiers, die honderduizenden tot zelfs miljoenen volgers hebben, maar ook Miquela Sousa kan op een trouwe schare fans rekenen. Alleen is zij geen fashion influencer van vlees een bloed, maar een computergeanimeerde.

Opvallend genoeg woont Miquela wel allerlei fashion events bij en duiken er zelfs foto's op waarin ze met echte vrienden poseert. Haar platform gebruikt ze daarnaast om zich in te zetten voor goede doelen zoals Black Lives Matter en transgenderorganisaties. Als ze niet in kledingstukken van Chanel, Prada en Supreme poseert, is ze bovendien ook bezig met muziek. Zo kwam haar debuutsingle 'Not Mine' dankzij haar meer dan 500.000 volgers al meteen binnen op plaats acht in Spotify Viral. 

Wie er achter haar schuilgaat, is niet geweten, maar modewebsite 'Business of Fashion' kon haar wel al interviewen. Daarin vertelt ze onder meer dat ze al door enkele grote modellenbureaus werd gecontacteerd en ook heel wat merken zouden staan te trappelen om met haar samen te werken.

Virtuele celebrities

Toch is ze niet de eerste virtuele celebrity, denk maar aan bijvoorbeeld de groep Gorillaz of Hatsune Miku, een Japanse zangeres die enkel als een soort van hologram bestaat en waar Marc Jacobs en Riccardo Tisci al kleren voor ontwierpen. Miquela mag dan wel niet de eerste zijn, haar ster is in de modewereld elk geval rijzende. 

 

braindead

Een bericht gedeeld door *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) op

 

 

*sexy beach photo*

Een bericht gedeeld door *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) op

 

 

Winter in LA ??

Een bericht gedeeld door *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) op

 

NIET TE MISSEN