België trekt als outsider naar WK hockey indoor in Berlijn

Foto: BelPhenomenal

België trekt als outsider naar WK hockey indoor in Berlijn

Print

De Belgische indoorhockeymannen (FIH 16) werken van 7 tot 11 februari in de Duitse hoofdstad Berlijn het WK af. De Belgen, die recent op het EK in Antwerpen het zilver pakten, mikken op een plaats in de top zes.

De ploeg van bondscoach Alexandre de Chaffoy neemt het in Berlijn in de groepsfase (poule B) op tegen Oostenrijk (FIH 2), Rusland (FIH 4), Iran (FIH 7), Zwitserland (FIH 8) en Zuid-Afrika (FIH 12). De vier beste landen van de groep stoten door naar de kwartfinales.

In Duitsland zullen de indoorhockeymannen kunnen rekenen op Tom Boon en Cédric Charlier. Zij misten het EK omdat ze met de Red Lions op trainingskamp verbleven in Nieuw-Zeeland. In hun openingswedstrijd tegen Oostenrijk kan België bovendien wraak nemen voor de EK-finale van drie weken geleden. Toen trokken de Oostenrijkers na shoot-outs aan het langste eind.

Op het vorige WK, in 2015 in Leipzig, waren de indoor Red Lions niet van de partij. Nederland zorgde toen voor de verrassing door het toernooi te winnen. Onze noorderburen konden zich ditmaal echter niet plaatsen voor het WK.

--- De Belgische selectie ---

Doelmannen: Jeremy Gucassoff (Racing), Matteo Gryspeerdt (Amicale Anderlecht)

Veldspelers: Maxime Plennevaux (Polo de Barcelona/Spa), Tom Boon (Racing), Gilles Jacob (Namen), Cédric Charlier (Racing), Tanguy Zimmer (Namen), Tom Degroote (Namen), Gaëtan Dykmans (White Star), Thibault Cornillie (Racing), Pierre-Louis Maraite (Racing), Renaud Pangrazio (kap/Amicale Anderlecht)

Reserven: Viktor Pokorny (Namen) en Gauthier Boccard (Waterloo Ducks)

--- Programma van de Belgen (groep B) ---

Woensdag 7 februari:

15u05: Oostenrijk - België

22u05: België - Iran

Donderdag 8 februari:

13u40: België - Rusland

20u40: Zwitserland - België

Vrijdag 9 februari:

9u45: Zuid-Afrika - België

tussen 17u00 en 21u30: kwartfinales (eventueel)

Zaterdag 10 februari:

tussen 10u30 en 12u00: klassementswedstrijden voor plaatsen 9 tot 12 (ev.)

tussen 16u30 en 18u00: halve finales (ev.)

zondag 11 februari:

12u00: troostfinale (ev.)

15u00: finale (ev.)

MEEST RECENT