Dit staat er op het programma van de 12de Antwerpen Proeft

Print

Het culinaire festival Antwerpen Proeft heeft maandag in Stadsbrouwerij De Koninck het programma voor zijn twaalfde editie voorgesteld. Tijdens het lange weekend van Hemelvaart worden foodies aan de Antwerpse Waagnatie getrakteerd op het beste wat restaurants en gevierde chef-koks te bieden hebben.

Dit staat er op het programma van de 12de Antwerpen Proeft
Het nieuwe logo van het culinaire festival. Foto: Antwerpen Proeft

Tijdens Antwerpen Proeft, dit jaar van donderdag 10 tot zondag 13 mei, bieden lokale en internationale toprestaurants gerechten aan in degustatievorm. Ook foodtrucks, culinaire speciaalzaken en tv-koks zijn elk jaar aanwezig. Het aanbod biedt voldoende variatie, van Aziatisch tot de bij ons gekende gastronomie. Er worden ook gratis kookdemonstraties en interactieve workshops voorzien in de Waagnatie in Antwerpen.

Sterrenrestaurants

Onze eigen CittA recensent Luc Hoornaert zal samen met vier toprestaurants een eigen stand bouwen. Elke dag zal een ander restaurant gerechten klaarmaken. Carcasse by Dierendonck, Divin by Sepi en Bistro Vintage Signé Nuance zullen hun opwachting maken, de vierde deelnemer blijft voorlopig nog geheim.

Brouwerij Duvel Moortgat is als vanouds hoofdsponsor van Antwerpen Proeft. Natuurlijk zal ‘beer and food pairing’ centraal staan: bij elk gerecht kan je kiezen voor een biersuggestie. The Butcher’s Son en Black Smoke, beide gevestigd in de Stadsbrouwerij, tekenen present in de Duvel-stand. Tot slot zijn er ook twaalf foodtrucks, vijf namen zijn al bekend: Biestro H-eat, Brabantse Wal Asperges, De Koezina, Heide Atelier en de gezamenlijke foodtruck tussen Tortilleria Taiyari en Loco Mexicano.

Gerechtjes kosten op het festival tussen 5 en 7,5 euro. Voor tickets voor het culinair evenement betaal je acht euro voor een dagticket in voorverkoop. Voor meer informatie over het evenement kan u terecht op de website van de organisatie.

Dit staat er op het programma van de 12de Antwerpen Proeft
Foto: Jan Van der Perre
DOEN!