Doritos gaat chips voor vrouwen maken - en waarom zou dat nodig zijn?

Foto: Shutterstock

Food

Doritos gaat chips voor vrouwen maken - en waarom zou dat nodig zijn?

Print
PepsiCo, de eigenaar van Doritos, heeft aangekondigd dat het een 'vrouwvriendelijke' versie van de chips zal lanceren. Zo zullen de chips stiller zijn en minder rommelig om te eten. Bovendien zullen ze in een formaat komen dat perfect in een handtas past. Op Twitter werd alvast gesmuld van dit nieuws.

Is publiekelijk chips eten iets dat enkel voorbehouden is voor mannen? Bij Doritos lijken ze alvast te denken van wel. Daarom lanceren ze binnenkort 'vrouwvriendelijke' zakjes. Die chips zouden minder lawaai maken bij het knabbelen en ook minder kruimelen zodat je ze netter kunt eten.

"Hoewel vrouwen graag de chips horen kraken, hun vingers aflikken en de restjes in hun mond gieten, is dat iets dat ze liever niet in het openbaar doen", legt Indra Nooyi, CEO van PepsiCo, uit.

De Britse Women’s Equality Party heeft alvast laten weten dat het er klacht tegen zal indienen als de zakjes worden uitgebracht in het VK. "Het idee om producten te doen krimpen voor vrouwen is al even oud als de mannen die deze campagnes bedenken", laat een woordvoerder weten.

Algemeen komt er op Twitter dan ook behoorlijk wat reactie op deze 'genderstereotyperende' chips. "Hoe slaag je er in godsnaam in een gender op een zakje chips te plakken? Dit klinkt alsof vrouwen zich moeten schamen omdat ze geluid maken als ze kauwen. Je weet wel, zoals mensen doen", klinkt het onder meer.

 

NIET TE MISSEN