Designervagina's zijn nieuwste cosmetische hype

Foto: Shutterstock

Beauty

Designervagina's zijn nieuwste cosmetische hype

Print
Het voorbije jaar is de vraag naar designervagina's wereldwijd met bijna 50% gestegen. Schaamlipcorrecties vormen dan ook één van de meest populaire chirurgische ingrepen van het moment. Dat werd op zaterdag bekendgemaakt tijdens een internationaal congres voor cosmetische chirurgen in Parijs.

Nieuwe cijfers die op zaterdag op het internationale congres Annual World Congress of the International Master Course on Aging Science werden bekendgemaakt, hebben aangetoond dat vaginale chirurgie het voorbije jaar behoorlijk in de lift zat. Zo steeg de vraag naar designervagina's met bijna 50%. Schaamlipcorrecties waren daarbij het meest geliefd en noteerden in één jaar tijd een stijging van maar liefst 45%. De immense populariteit van vaginale chirurgische ingrepen zou volgens de aanwezige experten te wijten kunnen zijn aan de pornowereld.

De organisator van het internationale congres rond cosmetische chirurgie, International Master Course on Aging Science (IMCAS), onthulde ook dat borstvergrotingen nog steeds de populairste cosmetische procedure waren, goed voor 15,8 % van alle cosmetische ingrepen. Op de tweede plaats staan liposucties, nipt gevolgd door ooglidcorrecties en neusoperaties. De vraag naar penisvergrotingen was het kleinst.

In de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Italië en Mexico wordt cosmetische chirurgie het vaakst uitgevoerd. Azië blijkt echter de snelst groeiende markt. Verwacht wordt dat de vraag naar cosmetische chirurgie in Azië in de loop van het huidige jaar voor het eerst hoger zal zijn dan de vraag in Europa. Op internationaal vlak zijn de uitgaven voor plastische chirurgie in een jaar tijd met ongeveer 8% gestegen. In totaal werd hieraan zo'n 7,5 miljard pond uitgegeven, omgerekend gemiddeld 8,5 miljard euro.

  

 

 

 

NIET TE MISSEN