Nog te zien tot zondag 4 februari - Lotto Arena

Disney on Ice trapt af in Antwerpse Lotto Arena

Print

Disney on Ice. Foto: Disney

Vrijdagavond ging in Antwerpen ‘De Magische Wereldreis’ in première, de nieuwe productie van Disney on Ice. Het schaatscollectief kampeert nog tot zondagavond in de Lotto Arena. “Het is leuk voor kinderen én volwassenen”, zeggen Marleen, Jakob en Magdalena.

Het nieuwe ijsspektakel loodst het publiek langs de savanne (met Simba), Fantasieland (met Peter Pan en Tinkerbell), Ariëls onderwaterrijk en de wondere wereld van Anna, Elsa en Olaf. ‘De Magische Wereldreis’ is ook het eerste Disney-spektakel met een volwaardig voorprogramma. “Het is een interactief moment met karakters uit de film Zootropolis”, zegt schaatsster Kimberley Becker, die meespeelt in de ouverturesketch. “De bedoeling blijft dezelfde: het publiek in de juiste sfeer brengen, maar dit keer heeft het inhoudelijk ook echt iets te bieden.”

Na de eerste voorstelling - vrijdagavond - regende het positieve reacties. “Ik vond vooral Anna, Elsa en Olaf prachtig”, zegt Magdalena, die de voorstelling bijwoonde met haar ouders en broer Jakob. “We hebben bijna alle Disneyfiguren gezien. Het waren er meer dan ik had durven denken”, reageert haar broer.

Ook de ouders komen aan hun trekken. “Voor volwassenen is het een trip terug in de tijd”, aldus mama Marleen. “Op een bepaalde manier zijn we allemaal opgegroeid met films als Tinkerbell, The Lion King en Peter Pan. Diezelfde figuren terug zien opduiken in een schaatsshow, zo dicht bij de publiekstribunes, dat is ronduit hartverwarmend.”

Praktisch

‘De Magische Wereldreis’, nog te zien op 2/02 (19u), 3/02 (10.30u, 14.30u en 18u) en 4/02 (10.30u, 14.30u en 18u) in de Antwerpse Lotto Arena. www.teleticketservice.com

DOEN!