Piloten Brussels Airlines dreigen met hardere acties

Foto: BELGA

Piloten Brussels Airlines dreigen met hardere acties

Print

Indien het management van Brussels Airlines volgende week niet ingaat op de eisen van de piloten, dan zijn hardere acties dan de huidige stiptheidsacties niet uitgesloten. Dat zegt vakbondsman Paul Buekenhout (LBC).

De piloten van Brussels Airlines startten vorige week stiptheidsacties. Ze klagen aan dat er in een reeks dossiers - over bijvoorbeeld de vliegtijden en de pensioenen - geen vooruitgang wordt geboekt. Ook eisen ze meer loon. “De piloten willen mee kunnen genieten van de gunstige wind bij Brussels Airlines”, aldus Buekenhout.

Vertragingen

Die stiptheidsacties werden ook deze week voortgezet, maar staan wel op een laag pitje. Volgens Brussels Airlines zijn er wel degelijk nog steeds gevolgen voor de stiptheid. “Een klein deel van de vluchten kent een vertraging van 7 à 15 minuten”, aldus een woordvoerster. “Onze passagiers lijden daar onder en we willen ons daarvoor verontschuldigen”.

Volgende week zitten de bonden opnieuw samen met het management van de luchtvaartmaatschappij. “De stiptheidsacties waren een eerste signaal. Als het management niet luistert, zijn hardere acties zeker niet uitgesloten”, klinkt het bij de vakbond.

Het bedrijf zelf zegt constant met de piloten in overleg te zijn. “We hebben alle vertrouwen in een goede afloop”.

.

Nu in het nieuws