© gva

Rechter feliciteert vader die zoon aangeeft voor drugshandel

Een jongeman uit Lille moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden nadat zijn vader hem had aangegeven voor drugshandel bij de politie.

Ivo Meulemans

Het dossier tegen de beklaagde werd opgestart op 27 juli van vorig jaar. Zijn vader had toen contact opgenomen met de politie nadat hij 100 gram cannabis had gevonden.

In de rugzak van de verdachte vond de politie een grote hoeveelheid knijpzakjes, heroïne, een weegschaal, een iPhone en cannabis. “De man hield zich sinds april bezig met de handel in drugs om zijn dure hobby - karting - te kunnen betalen”, zei de openbare aanklager. “Hij verkocht niet alleen cannabis aan vrienden, maar ook aan minderjarigen.”

Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van zes maanden. “Geldgewin was inderdaad zijn motief”, pleitte zijn raadsman. “Mijn cliënt woont intussen weer bij zijn vader. Hij heeft zijn lesje geleerd.”

De rechter had lof voor het optreden van de vader. “Het is alleszins positief dat je vader naar de politie is gestapt”, zei rechter Willemijn Verhoeve tegen de beklaagde.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio