Alexandra Tondeur laat Ironman van Hawaï in 2018 schieten, maar mikt op WK en EK

Foto: BELGA

Alexandra Tondeur laat Ironman van Hawaï in 2018 schieten, maar mikt op WK en EK

Print
Brussel -

Alexandra Tondeur zet in 2018 volop in op het WK in het Deense Fyn, het EK lange afstand in de Spaanse hoofdstad Madrid en het EK halve Ironman in Ibiza. Dat heeft de 30-jarige triatlete vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. Aan de Ironman van Hawaï zal Tondeur niet deelnemen.

Tondeur behoorde het voorbije jaar tot het Itzu Tri Team, de professionele ploeg van Luc Van Lierde. Ondanks enkele knappe resultaten, zoals een derde plaats in de Ironman van Frankfurt en een zege in de Ironman 70.3 van Luxemburg, maakte ze een einde aan de samenwerking. Voortaan traint de Brabantse opnieuw individueel. “Het was mijn eerste ervaring bij een profteam”, verduidelijkte Tondeur. “Een interessante ervaring, met positieve en negatieve punten. We volgden een programma met weinig wedstrijden om fris te blijven voor Hawaï, maar ik heb de gewoonte om meer aan de bak te komen. Een soortgelijk programma paste minder bij mij.”

Op 29 april trapt Tondeur haar seizoen af met de Ironman 70.3 in Marbella. Voor de maanden nadien heeft ze drie wedstrijden met rood aangeduid in haar agenda: het WK in Fyn (14 juli, 3 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km lopen), het EK lange afstand in Madrid (23 september, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen) en het EK halve Ironman in Ibiza (26 oktober, 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen).

“Naar die drie datums zal ik toewerken”, aldus Tondeur. “Er verschijnen bij die wedstrijden veel atleten van de Ironman aan de start en ik kan in Europa blijven. De Ironman van Hawaï laat ik daarentegen schieten. Ik hou aan de editie van vorig jaar, waar ik 27e werd, niets dan slechte herinneringen over. Details zorgden er toen voor dat ik geen 100% was, terwijl ik voor zo’n wedstrijd 200% moet zijn. In 2019 hoop ik terug te keren naar Hawaï, maar dan moet ik nog aan enkele dingen sleutelen.”

Meer sportnieuws