© Tom Palmaers

Werknemers VDL Nedcar krijgen 250 euro voor aanbrengen nieuwe collega

Na de strijd om werk, nu de strijd om de juiste mensen. De krapte op de arbeidsmarkt dwingt bedrijven tot onorthodoxe wervingsmethoden.

VDL Nedcar in het Nederlandse Born, vlakbij de Belgische grens, roept alle ruim 6500 eigen medewerkers op om ambassadeur te worden. Wie een geschikte collega aandraagt, wordt financieel beloond.

Wie een kandidaat aanmeldt, ontvangt een cadeaucard van 250 euro wanneer die nieuwkomer de proeftijd succesvol afrond. De oproep is bestemd voor het voltallige personeel, vaste medewerkers, uitzendkrachten, gedetacheerden en stagiaires. VDL Nedcar start voorts binnenkort een grote wervingscampagne via posters op scholen, in verenigingslokalen en bijvoorbeeld op grote billboards langs snelwegen.

Creatief

VDL Nedcar toonde zich eerder al creatief met betrekking tot de werving van nieuwe mensen. Zo wordt er gezocht naar bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs elektrotechniek. Geboden wordt naast een fulltime dienstverband en een marktconform salaris ook een dagvergoeding én maximaal twee jaar huisvesting.

Wie het selectieproces succesvol doorloopt en verder weg woont dan 100 kilometer van de fabriek, kan een beroep doen op het ‘huisvestingsarrangement’. Bijvoorbeeld een verblijf in een bungalow op EuroParcs Landgoed Hommelheide in Susteren.

Nu in het nieuws