Kinderen Koning: tien weekendtips voor het jonge grut

Archiefbeeld. Foto: rr

Kinderen Koning: tien weekendtips voor het jonge grut

Print

De krokusvakantie nadert, maar ook dit weekend kunnen kinderen al hun hart ophalen in en rond de stad. Een spannende film, een vrolijk theaterstuk, een boeiend gesprek of een sprookjesachtig ijsspektakel: keuze bij de vleet. Een overzicht.

Gitte, Cultuurcentrum Merksem

Gitte leert zakkenrollen, maar wordt betrapt en veroordeeld. Ze kan kiezen tussen de galg of naar Sevilla gaan, om daar de Spaanse aanvalsplannen te achterhalen. Gitte is een geestige en poëtische voorstelling naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs. Met deze voorstelling keert FroeFroe terug naar haar roots: boeiend figurentheater.

Praktisch: op 2/02 (20.15u) in Cultuurcentrum Merksem, Nieuwdreef 135. Tickets kosten 12 euro. www.ccmerksem.be

Oepsie!, Poppentheater Jojo

Annalou is een meisje, maar niet zomaar een meisje: ze is een prinses. Wanneer ze een heel speciaal pakje krijgt, loopt alles fout en moet zij op zoek naar de vos met de gouden haren. Oepsie! Is een interactieve voorstelling.

Praktisch: op 3/02 en 4/02 (14.30u) in Poppentheater Jojo, Sterlingerstraat 54, Borgerhout. Tickets kosten 7 euro. www.poppentheaterjojo.be

Disney on Ice, Lotto Arena

De Magische Wereldreis neemt het publiek mee naar de savanne, Fantasieland, het onderwaterrijk van Ariël en de magische wereld van Anna, Elsa en Olaf. Openen doet Disney on Ice met een entertainende pre-show, met in de hoofdrollen Nick en Judy van de langspeelfilm Zootropolis.

Praktisch: op 2/02 (19u), 3/02 (10.30u, 14.30u en 18u) en 4/02 (10.30u, 14.30u en 18u) in de Antwerpse Lotto Arena. www.teleticketservice.com

Coco, Kinepolis en UGC

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks het feit dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het zijn droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

Praktisch: op 2/02, 3/02 en 4/02 in zowel UGC als Kinepolis, op verschillende tijdstippen. www.ugc.be en www.kinepolis.be

Lichtjeswandeling, Sint-Annabos

Het bos verkennen met een zelfgemaakt licht, dat is waar deze lichtjeswandeling om draait. “Misschien ontdekken we lieve bosgeesten of boze trollen? Misschien horen we de roep van de bosuil? Op het einde van de wandeling is er warme chocolademelk”, aldus een medewerker.

Praktisch: op 3/02, van 18u tot 19.30u, Sint-Annabos, hoek Esmoreitlaan-A.Vermeylenlaan, Antwerpen. www.natuurpunt.be

F.C. De Kampioenen 3: Forever, Kinepolis en UGC

DDT is back in town en slaagt er op sluwe wijze in om eigenaar te worden van F.C. De Kampioenen. Boma wordt buitenspel gezet en de Kampioenen worden vervangen door een nieuw team van jonge, getalenteerde spelers.

Praktisch: op 2/02, 3/02 en 4/02 in zowel UGC als Kinepolis, op verschillende tijdstippen. www.ugc.be en www.kinepolis.be

De Drie Musketiers, Koningin Elisabethzaal

Het Antwerp Symphony Orchestra nodigt theatergroep Lazarus uit om te bewijzen dat één voor allen nog altijd allen voor één is. De vuistdikke klassieker van Alexandre Dumas wordt door hen versneden tot een muzikale vertelling op kindermaat. Malcolm Arnold zorgt voor pastichemuziek bij het degengekletter, met hulp van dirigent Dirk Brossé.

Praktisch: op 4/02 (11u) in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Tickets kosten 18 euro. www.antwerpsymphonyorchestra.be

Jumanji: Welcome to the Jungle, Kinepolis en UGC

Vier tieners zijn op avontuur in een jungle vol met neushoorns, zwarte mamba’s en een eindeloze verscheidenheid aan valstrikken. Om te overleven transformeren ze zichzelf in karakters uit het bekende videospel.

Praktisch: op 2/02, 3/02 en 4/02 in zowel UGC als Kinepolis, op verschillende tijdstippen. www.ugc.be en www.kinepolis.be

Stof, CoSta

Stof is een beeldende voorstelling (4+) over een wereld vol avontuur, gespeeld door twee actrices die een creatieve speeltuin tot leven wekken. Het is de allereerste voorstelling van WOLK, een kinder- en jeugdtheatergezelschap onder leiding van Sarah Van Overwaelle.

Praktisch: op 4/02 (15u) in CoSta, Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen. Tickets kosten 4 euro. www.cosintandries.be

Geluk voor Kinderen, Permeke

Tien vogels beleven spannende avonturen die hen gelukkig maken. Ze vliegen, twijfelen en overwinnen. Na elk verhaal volgt een gesprek over wat kinderen (en grote mensen) gelukkig maakt. De voorstelling is gebaseerd op het voorleesboek Geluk voor Kinderen en de internationale bestseller Geluk. Muzikant Steven Michielsen maakt vogelgeluidjes, wordt vogel en vliegt mee uit.

Praktisch: op 4/02 (11u) in Auditorium Permeke, De Coninckplein 25, Antwerpen. Tickets kosten 8 euro. www.permeke.org

Tips om te Doen!