'Hangry' is nu ook officieel een woord

Foto: Shutterstock

Food

'Hangry' is nu ook officieel een woord

Print
Hangry, het populaire woord dat we vooral kennen als hashtag op sociale media, is opgenomen in Oxford English Dictionary. Het 'knorrig rondlopen omdat je maag knort' behoort nu dus officieel tot de Engelse taal.

Net zoals onze Van Dale krijgt ook het Engelse Oxford English Dictionary regelmatig een update. Woorden of uitdrukkingen die mensen vaak gebruiken of populair zijn op sociale media nestelen zich geleidelijk aan in de woordenschat tot ze zelfs officieel toegevoegd kunnen worden aan de Engelse taal. 

Hangry is een samentrekking van hungry en anger en betekent dus slechtgezind zijn omdat je honger hebt. Een heel herkenbaar fenomeen dat nu dus ook officieel een woord is.

Het Engelse woordenboek werd uitgebreid met 1100 nieuwe woorden of uitdrukkingen. Sommige woorden stonden al op de lijst maar kregen een nieuwe betekenis. 'Snowflake' bijvoorbeeld is nu ook een term voor iemand die heel gevoelig is, snel op zijn of haar tenen getrapt, of voor iemand die denkt dat hij of zij specialer is dan iemand anders. De term special snowflake komt oorspronkelijk uit het boek Fight Club (1996) waarop het alter ego van de hoofdpersoon op een gegeven moment zegt: ‘You are not special. You are not a beautiful and unique snowflake.’ Trump werd ook al president Snowflake genoemd.

“Mansplaining”, wat al langer gekend is als het fenomeen waarbij een man iets uitlegt aan een vrouw wat ze al lang (en veel beter) weet, is nu ook officieel een woord.  

NIET TE MISSEN