NS en Eurostar denken aan extra trein Londen-Amsterdam in 2019

Foto: AFP

NS en Eurostar denken aan extra trein Londen-Amsterdam in 2019

Print

De eerste Eurostar van Amsterdam naar Londen moet nog vertrekken, maar nu al wordt gedacht aan een uitbreiding. De Nederlandse spoorwegmaatschappij NS en Eurostar zijn in gesprek over een derde dagelijkse retourrit bovenop de eerder aangekondigde twee ritten. Bij die derde rit zouden geen reizigers mogen uitstappen in Brussel, wat de reistijd een halfuur korter maakt.

Binnenkort rijden er Eurostar-treinen van Amsterdam naar Londen. Een exacte lanceerdatum is er nog niet, maar normaal gezien zal het in de lente van dit jaar zijn. De NS kijkt echter al verder vooruit. In het kader van de opmaak van de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse spoorwegen voor 2019 wordt gekeken naar de mogelijkheid van een derde, snellere retourrit.

Reizigers in die trein richting Londen kunnen dan niet uitstappen op Brussel Zuid, maar hier wel instappen. Daardoor kunnen de beveiligingsmaatregelen in Brussel sneller worden uitgevoerd en duurt de stop in Brussel korter, legt de NS uit. De reistijd op de heenweg duurt dan ongeveer 3,5 uur in plaats van 4 uur.

.

Nu in het nieuws