Guardiola beet op zijn tong over snoeiharde tackles, boze De Bruyne niet: “Geen idee wat er in hun hoofd omgaat”

Foto: AFP

Guardiola beet op zijn tong over snoeiharde tackles, boze De Bruyne niet: “Geen idee wat er in hun hoofd omgaat”

Print

De spelers van Manchester City voelen zich naar eigen zeggen “geviseerd”. Tijdens de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion vielen enkele harde tackles op, waaronder eentje op Kevin De Bruyne. En die is dat beu.

Pep Guardiola wilde er na de met 3-0 gewonnen wedstrijd niet al te veel woorden aan vuilmaken. “Ik kan herhalen wat ik zei na de confrontatie met Cardiff City maar dat vind ik nu niet nodig”, aldus de coach van de Citizens, die toen had gezegd dat scheidsrechters niet alleen zijn maar alle spelers moeten beschermen. “Er is maar één man die kan beslissen wat juist en niet juist is”, zei Pep. “Vreesde ik zware blessures? Natuurlijk...”

Na de wedstrijd tegen West Brom beet Guardiola dus op zijn tong maar De Bruyne deed dat niet. Onze landgenoot kwam met de schrik vrij bij de tweede goal van City, waarbij hij aan de basis lag. James McClean kreeg slechts geel voor een aanslag op de benen van De Bruyne.


Voor meer video’s en samenvattingen, ga naar www.playsports.be/videozone

“Ik wist eerst niet dat die tackle zo erg was”, aldus de Bruyne, die zijn veertiende assist uitdeelde. “Ik heb hem net bekeken. Laten we zeggen dat de bal niet eens in de buurt was. De scheidsrechter vertelde mij dat hij (McClean, red.) me niet hard genoeg raakte om er een rode kaart voor te geven. Ik zei hem dat ik de speler gezien had en dus sprong.”

“Ik heb geen idee wat er in hun hoofd omgaat. Je kan evengoed aan een shirt trekken, dat is eigenlijk zelfs effectiever dan te tackelen. Soms is het gewoon frustrerend. Veel teams maken wel erg veel fouten tegen ons. En als wij eens een overtreding maken, krijgen we meteen geel. Ik begrijp soms niet hoe dat mogelijk is. We hebben al niet veel spelers, zeker voorin.”

Ploegmaat Bernardo Silva beaamde de uitspraken van zijn coach en spelmaker. “We hopen dat onze spelers snel beschermd gaan worden. De manier waarop andere teams tackelen op ons is geen deel van het spel. Het is niet eerlijk”, aldus de Portugees.

Meer sportnieuws