Olmense Zoo verwelkomt tweeling penseelooraapjes

Foto: Olmense Zoo

Olmense Zoo verwelkomt tweeling penseelooraapjes

Print
Balen / Olmen -

De Olmense Zoo heeft woensdag twee nieuwe leden aan zijn dierenaantal mogen toevoegen. Een witoorpenseelaapje beviel er van een gezonde tweeling. Via Facebook kunnen enthousiastelingen suggesties voor de namen van de aapjes doorspelen.

Olmense Zoo verwelkomt tweeling penseelooraapjes
Foto: Olmense Zoo

Toen het oudste mannetje in de familie witoorpenseelapen overleed, moest de Olmense Zoo ingrijpen. “We hebben een mannetje, Pablo, uit een andere dierentuin overgebracht en voorgesteld aan O-Livia, de volwassen dochter binnen onze groep witoorpenseelaapjes”, zegt bioloog Robby Van der Velden. “Het klikte meteen en zo zijn er nu, na een draagtijd van 5 maanden, twee kleine aapjes geboren. Dit gezinnetje van vier kan nu uitgroeien tot een grotere groep want deze aapjes leven in familieverband, zelfs als de jongen volwassen zijn. Als er een van de ouders overlijdt, begint de cyclus opnieuw.”

De aapjes zijn een niet-identieke tweeling relatief groot, waardoor de moeder geholpen zal worden door het mannetje. Witoorpenseelapen behoren tot de kleinste soort apen ter wereld en leven voornamelijk in het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika. De Olmense Zoo is nog op zoek naar namen voor de tweeling. De enige vereiste is dat de naam met de letter t begint. Suggesties kunnen doorgegeven worden via de Facebookpagina van de dierentuin.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio