© Karel Hemerijckx

Dana Winner maakt “multiculticlip”

De dag voor haar 53ste verjaardag, op 9 februari, lanceert Dana Winner de clip bij Dit Wonder, de tweede single uit haar album Eerste Liefde. Voor het filmpje nodigde de zangeres een multicultureel gezelschap uit bij haar thuis aan tafel.

rdc

“Vorige maand ben ik begonnen met mijn nieuwe tournee, die ik Uit Bewondering heb genoemd,” zegt Dana Winner. “Een van de wonderen van de wereld is voor mij de verscheidenheid van culturen, rassen en godsdiensten. In ons land vinden we bijna al die culturen terug, een rijkdom waar we te weinig mee doen. Daarom vond ik het leuk om een multiculti- clip te maken met buitenlandse kennissen, van wie sommigen ook vrienden zijn geworden. En wat is er leuker dan samen te tafelen en allerlei gerechten uit te wisselen?”

Aan de tafel was het drummen geblazen om een plekje te vinden. Waren aanwezig: drie Pakistanen – Ahsan, Shahram en Usman – die een doctoraat willen behalen aan de Universiteit Hasselt, een Zuid-Afrikaanse Belg (Khaya), een Marokkaanse Belg (Reda), een Spaans-Belgische (Talita), een Indonesische juriste (Tiana) en een Thaise (Mint). De enige autochtone Belg was Nathan, die orthopedagogie studeert in Geel en tegelijk nachtopvoeder is in een kinderhuis in Genk, waar dertig kinderen geplaatst zijn. “Het werd een avond vol gezelligheid en wonderlijke verhalen, en die sfeer zal ook in de clip van Dit Wonder zitten.”

Nu in het nieuws