Even paniek in vliegtuig wanneer draagbare oplader plots explodeert en in brand schiet

De reizigers op een vlucht vanuit de Russische hoofdstad Moskou richting Wolgograd werden woensdag opgeschrikt door een brand. Het vliegtuig was nog maar net geland toen plots een van de zetels vuur vatte na een ontploffing. Er brak even paniek uit bij de 153 passagiers, maar niemand raakte gewond.

kmlo

Een passagier in economy class kon zowel tijdens als na de brand verscheidene video’s maken. Het was een mobiele oplader van een gsm die de explosie veroorzaakte. Enkele passagiers en mensen van het vliegtuigpersoneel probeerden zo snel mogelijk het vuur te doven terwijl de rookontwikkeling in de Airbus A320 grote proporties aannam. Verschillende mensen gaven daarom snel wat flesjes water door om hulp te bieden.

Op het eerste gezicht leek het gros van de reizigers kalm te blijven, al zou er volgens lokale media ook even paniek zijn uitgebroken. Uiteindelijk kon iedereen in veiligheid worden gebracht.

Een van de stewards kon met behulp van een brandblusser de vlammen doven. “We stonden al tussen de zetels toen de externe accu opeens begon te roken en kort nadien in brand schoot”, vertelde een van de passagiers na het incident. “Het vuur was al in minder dan een minuut geblust, maar enkele reizigers raakten toch in paniek. Daarom besloot het personeel om de noodglijbanen in te schakelen. Degenen die echter kalm bleven, verlieten het toestel via de normale weg.”

Luchtvaartmaatschappij Aeroflot bevestigde achteraf dat er geen gewonden zijn gevallen. Waarom de mobiele oplader ontplofte, blijft voorlopig een raadsel.

Nu in het nieuws