Raadslid: “Waar blijft dat openbare toilet?”

“Wanneer krijgen we eindelijk weer een openbaar toilet?”, vraagt raadslid Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang) zich af. “De uitvoering wordt nogmaals doorgeschoven.”

Tot een aantal jaren geleden was er een openbaar toilet aan het gemeentelijk park naast café De Fortuin. Onder meer door misbruik en vandalisme werd dat afgebroken. Een overeenkomst met de café-uitbater om daar de toiletten te gebruiken, bleek niet te werken. Bij de start van deze bestuursperiode in 2013 vroeg Van den Eynde daarom om de mogelijkheid van een nieuw openbaar toilet te onderzoeken. “Schepen Fillet stelde toen dat de vernieuwbouw van het gemeentehuis mogelijk een oplossing was. Maar daar blijkt geen ruimte voor voorzien. Een gemiste kans”, stelt ze.

“Het college overweegt nu een toiletcabine aan te schaffen, maar de mogelijke locaties zouden niet voldoen aan een aantal criteria en dus wordt de zaak nogmaals doorgeschoven. In een gemeente met meer dan 20.000 inwoners en waar veel te doen is, is dat nochtans toch geen overbodige luxe?”, stelt ze.

“We willen opteren voor een cabine met een zelfreinigend systeem. De locaties die we in gedachten hadden, waren om technische redenen of vanuit erfgoed en esthetisch oogpunt niet mogelijk. Afspraak is nu dat dit mee moet worden opgenomen in het ontwerp voor het Gemeenteplein. Anderzijds denken we ook, op advies van de seniorenraad, aan het uitwerken van een systeem met plaspunten in handels- en horecazaken. In buurgemeenten blijkt dit te werken”, verduidelijkt schepen Joost Fillet (Sander).

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio