ANPR-camera in Kampweg nog deze maand geplaatst

De Kampweg tussen Wuustwezel en Brecht wordt mee opgenomen in de trajectcontrole van Brecht. “De snelheid zal omlaag gaan én we hebben extra ogen om te zien wie liever niet gezien wordt”, aldus burgemeester Dieter Wouters (CD&V)

“De bewoners merken terecht op dat de snelheid in deze straat te hoog ligt”, zegt Wouters. “De politie van zone Grens doet hier geregeld controles, er wordt veel geflitst maar dat heeft slechts tijdelijk effect”, vult Wouters aan. “Naar analogie met de Sint-Lenaartseweg willen we ook hier trajectcontrole met nummerplaatherkenning invoeren.”

In Brecht staat al geruime tijd een ANPR-camera ter hoogte van de rotonde aan het station Noorderkempen. Politiezone Grens (Kalmthout, Essen en Wuustwezel) maakt budget vrij om te investeren in camera’s. Het Agentschap Wegen en Verkeer, eigenaar van de gewestweg, gaf recent toestemming voor het plaatsen van een ANPR-camera in de Kampweg aan huisnummer 86. De camera zal begin februari worden geplaatst, waarna een testperiode kan starten. Wanneer de trajectcontrole werkelijk van kracht gaat, is afhankelijk van de testresultaten en momenteel nog moeilijk te bepalen.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio