Stad koopt elektrische fietsen samen aan

Print
Lier -

Na een succesvolle editie vorig jaar herhaalt Igemo de samenaankoop van elektrische fietsen in de regio Rivierenland. De stad Lier doet voor het eerst mee, zodat ook haar inwoners een elektrische (bak)fiets goedkoper kunnen aankopen.

De stad Lier nam in 2014, 2015 en 2016 telkens deel aan de groepsaankoop van Eandis. “Vooral in 2016 was er een grote interesse voor de groepsaankoop. Inwoners van Lier kochten toen 43 elektrische fietsen, terwijl acht inwoners een elektrische bakfiets aanschaften”, zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Lucien Herijgers (N-VA). “Dit project kaderde in het fietsbeleidsplan en biedt een kans om met een kleine investering de CO2-uitstoot te verminderen, wat een doelstelling is in het engagement van het Burgemeestersconvenant 2030.”

Voor dit jaar besliste het college om met de Mechelse intercommunale Igemo een groepsaankoop te organiseren. Het aanbod is gericht op burgers, werknemers en bedrijven, met de focus op particulieren. U kunt kiezen uit twee dames- en twee herenmodellen in verschillende prijsklassen. Met welke leverancier Igemo in zee gaat en welke modellen gekozen worden, moet een stuurgroep bepalen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 25 februari bij Igemo melden. Intekenen op het aanbod kan vanaf mei.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio