© BELGA

© AFP

1 / 2

“Rhythm Inside” van Loïc Nottet verkozen tot beste Belgische Songfestivallied

De volgers van Songfestival.be, een Belgische website over het Eurovisiesongfestival, hebben “Rhythm Inside” van Loïc Nottet verkozen tot het beste Songfestivallied van België. “City Lights” van Blanche werd tweede. Tom Dice met “Me and My Guitar” is met zijn vierde plaats de beste inzending uit Vlaanderen. Dat meldt de Songfestival.be donderdagavond.

Er liep een stemming van drie maanden om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk won Loïc Nottet met “Rhythm Inside”. Nottet, aangeduid door de Franstalige openbare omroep RTBF, werd drie jaar geleden vierde op het Songfestival in Wenen.

© Zeb Daemen

Loïc is zelf erg opgetogen met het nieuws: “Enorm bedankt voor deze prijs! Als ik terug luister naar de eerste versie van Rhythm Inside en zie waar ik nu sta, dan voel ik me heel gelukkig. Het Songfestival was een groot avontuur, ik heb zoveel geleerd over mezelf als tiener. Meer dan dat alles, bracht het me ook een heel nieuwe familie. Bedankt om mij te volgen sinds 2015 en mij niet te vergeten. Dankjewel Songfestival.be voor de eindeloze steun en ook bedankt aan het publiek om muziek tot leven te brengen door er blijven naar te luisteren. Allemaal bedankt en misschien worden mijn songs dankzij jullie ooit onsterfelijk. Bisous, Lo”.

Blanche, de kandidate van vorig jaar, werd tweede en de enige Belgische winnares van het Songfestival Sandra Kim haalde met “J”aime la vie” brons. Tom Dice en Urban Trad vervolledigen de top vijf. In totaal waren er zestig Belgische inzendingen.

Songfestival.be ontving honderden puntensets: 45 procent kwam uit Vlaanderen, 9 pct uit Brussel en Wallonië en 31 pct uit andere delen van de wereld.

© BELGA